11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

ZEMLJOTRES U DALMACIJI I BiH: Stanovništvo probudio jak udarac

Zemljotres jačine 3.4 stepeni po Rihteru pogodio je Dalmaciju, a u BiH je bio jačine 3.1 po Rihteru

VAŽNO

OTVARANJE NOVE FABRIKE: Vučić danas u Novom Sadu

VIKEND MERE: Do sutra ujutru zatvoreni svi ugostiteljski objekti i radnje

VREMENSKA KLACKALICA: U Srbiji danas smenjivanje oblaka i sunca!

U 8,10 časova jutros u Dalmaciji se osetio zemljotres. Prema prvim informacijama EMSC-a, potres je bio snage 3.1 po Rihteru, a iz hrvatske Seizmološke službe naknadno su objavili da je potres imao epicentar kod Vrlike i da je bio snage 3.4 po Rihteru.

- Danas, 7. marta u 08 sati i 09 minuta seizmografi Seizmološke službe  zabeležili su umereno jak potres s epicentrom kod Vrlike. Magnituda ovog potresa iznosila je 3.4 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru IV-V  (četiri do pet) stepeni EMS lestvice - stoji u objavi.

- Probudio nas je poprilično jak udarac, tresli su se zidovi i ormari i onda je lagano ljuljalo par sekundi. Nimalo ugodan osećaj. Na području Kaštela se osetilo - rekao je jedan od stanovnika Kaštela.

Istovremeno, zemljotres je pogodio i područje BiH, magnitude 3.1 po Rihteru.

Prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zemljotres je registrovan u 8,10 sati s epicentrom u Bosankom Grahovu. Zemljotres se desio na dubini od dva kilometra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti