28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Novosti

UKIDA SE PUTARINA? Novine na magistralnom putu

Najavljeno ukidanje putarine na magistralnom putu Trebinje - Herceg Novi obradovalo je stanovnike najjužnijeg grada Republike Srpske

NAJVAŽNIJE VESTI:

"CEPLJENI MORAJU DA IMAJU PRIVILEGIJE": Bez potvrde o vakcinaciji neće moći da se putuje

DOKAZANO: Ovo je NAJOPASNIJA starosna grupa, vakcinisani imaju čak 4 puta manje šanse da zaraze druge!

NA ALTINI NAPADNUTA HITNA POMOĆ: Nasrnuli bakljama na medicinskog tehničara!

PAO DOGOVOR! Kamioni ODBLOKIRALI HORGOŠ! Problema sa parkingom više nema

LONČAR O DONACIJI SARAJEVU: Pomažemo regionu jer virus ne možemo sami pobediti

Da bi ovo moglo da zaživi već do početka letnje turističke sezone, najavio je načelnik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Inače, to nije prvi put da se pokreće ova tema o kojoj su Katić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić više puta razgovarali.

Cena naplatne karte u jednom pravcu je tri evra za automobile. U Udruženju za zaštitu potrošača "Oaza" iz Trebinja kažu da bi od ukidanja putarine korist imali stanovnici oba grada.

BiH ima tri trake sa obe strane i mogao bi funkcionisati kao zajednički.

- Za putarinu u oba pravca treba izdvojiti šest evra, oko 12 maraka, koliko je potrebno goriva za tu kilometražu. To je samo jedan od primera. I sa tom putarinom imamo značajan broj Novljana u našem gradu, koji ovde kupuju po znatno nižim cenama i verujem da bi se češće odlučivala za dolazak u Trebinje. Na drugoj strani, upravo zbog tog dotadnog plaćanja puta Trebinjci su češće odlazili u Hrvatsku. U svakom slučaju korist od ukidanja imala bi oba grada - rekla je Nedeljka Ilijić, direktor Udruženja "Oaza".

Turistički radnici kažu da je cena za autobuse u jednom pravcu 15 evra, ili oko 30 konvertibilnih maraka i da bi nova odluka sigurno uticala na pojeftinjenje aranžmana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti