11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

NASER ORIĆ označen kao KRIMINALAC?! Bivša muslimanska obaveštajna služba iznela ŠOKANTNE podatke

Depeše bivše muslimanske obaveštajne službe, koje su u posedu banjalučke ATV, pokazuju da je bivši komandant Armije BiH Naser Orić - u depeši označen kao A-101, smatran odgovornim za šverc, prostituciju i ubistva na području Srebrenice.

U FOKUSU

Preminuo Remzi Klark

VREMENSKA PROGNOZA ZA 11.APRIL: Preko dana sunčano i toplo, uveče moguća kiša

KORONA U SVETU: Više od 136 miliona potvrđenih slučajeva

NOĆ ZA NAMA: Hitna prevezla 35 kovid pacijenata!

Da ga razotkriju bila je namera i pred Orićevo gostovanje na tadašnjoj TV Tuzla početkom 1996. godine.

Obaveštajna služba imala je spremna pitanja za telefonsko uključenje tokom Orićevog gostovanja.

-Kada će A-101 ARBiH vratiti 28 kg zlata otuđenih početkom agresije iz farbike "14. Mart" u Srebrenici? Poznato je da je A-101 držao kontrolu nad svim logističkim bazama, i zašto nije sprečio zloupotrebe u raspodeli humanitarne pomoći koja se umesto podele gladnom narodu prodavala na pijaci u Srebrenici? Zašto je A-101 izdao odobrenja pojedinim licima da u svako doba uzimaju hranu iz magacina dok su ostali stanovnici Srebrenice gladovali?- navodi se u depeši AID-a.

Kako su onda, za humanitarnu katastrofu u Srebrenici bili odgovorni Srbi, pitaju se u Republici Srpskoj, navodi ATV.

Ta kvalifikacija često se viđala i u optužnicama protiv pripadnika Vojske Republike Srpske.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

U Beogradskoj areni 336 kovid pacijenata, 90 odsto na kiseoniku!

DOKTORKA GNJATOVIĆ O VAKCINAMA: ''Izostanak antitela ne znači da nema imuniteta''

Kina će proizvesti tri milijardi doza vakcina do kraja godine

POŠTUJTE OVA PRAVILA: Evo šta ne smete da radite nakon VAKCINACIJE protiv korone

-Što zaista s druge strane potvrđuje da je Orić i njegova, mogu slobodno reći, banda koja je harala Srebrenicom i ubijala i Srbe, a takođe i određene bošnjake koji nisu bili lojalni toj kriminalnoj strukturi u stvari i vršila raspodelu, odnosno kasnije prodavala humanitarnu pomoć svom stanovništvu. A što se kasnije stavlja na teret Srbima- rekao je Milorad Kojić iz Centra za istraživanje rata.

Depeše pokazuju i da Srebrenica nije bila demilitarizovana zona, jer je velikom količinom oružja gospodario, upravo, Naser Orić.

-Poznato je da je A-101 izdavao naređenja u vreme pada Srebrenice i kako obzirom na veliku količinu naoružanja Srebrenica nije mogla da se odbrani, kada A-101 zna šta je imao u magacinima i za koga je A-101 čuvao ili preprodavao?- kažu u depeši AID-a.

Tadašnja obaveštajna služba za Orića je pirpremila i pitanja o ubistvima bošnjaka na području Srebrenice, međutim, Orić je uvek uspevao da izbegne da odgovara za svoje postupke. Da su sve ovo znali, pitanje je da li bi u drugom entitetu i pomislili da snime film o svom, kako kažu, "heroju" Naseru Oriću.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar