14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: kosovo online

RAJ ZA NARKOMANE I KRIMINALCE: Evropol otkrio - Albanija ovim putevima šalje narkotike do Evrope

Albanija je glavni izvor nelegalne trgovine kanabisom u EU, ogromne količine kokaina stižu iz Latinske Amerike, pokazuje najnovije istraživanje Evropola

PROČITAJTE JOŠ

PEGLOM PEKLI BAKI KOŽU ZBOG NOVCA! Rasvetljeno razbojništvo kod Aleksinca

NOVI BEOGRAD BEZ VODE: U ovim ulicama biće obavljeni radovi

PROBLEMI U SUECKOM KANALU: "Ever Given" JOŠ UVEK ne može da otplovi zbog OVOGA

Pandemija se, kako navode, sve više koristi za ilegalnu trgovinu lažnim vakcinama protiv koronavirusa.

Prema Evropolu 40 odsto aktivnih kriminalnih mreža u EU uključeno je u trgovinu drogom. Najrasprostranjeniji ilegalni proizvod ostaje kanabis koji se u slučaju Albanije uglavnom morskim putem prevozi u Italiju.

Čak 60 posto organizovanog kriminala podrazumeva nasilje, ali i korupciju uz podmićivanje i izgrađene višemilionske sofisticirane šeme. Šefica Evropola Katrin De Bol navodi da izveštaj za 2021. godinu pokazuje da se oba ova pokazatelja pogoršavaju.

- Njihov uticaj na građane, ekonomiju i vladavinu zakona je ogroman. Potrebne su zajedničke akcije, nove politike i preispitivanje našeg delovanja. Akcije i zaplene nisu dovoljne - rekla je De Bol.

Procenjuje se da korupciju na evropskom nivou podstiče trgovina drogom, posebno rekordne količine kokaina koje stižu iz Latinske Amerike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar