18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

VOJNA VEŽBA SAD-a I BiH: Američki vojnici stigli u Sarajevo

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas je stigao deo američkih vojnika kako bi učestvovali u vežbi "Brzi odgovor 21" koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč, te kasarni Dubrave.

U FOKUSU

EKSKLUZIVA! VREME ISTINE SAMO U "IZA BRAVE": Ko je bio hrabar, a ko kukavica u haškim ćelijama? (HAPPY TV, VEČERAS 21:50)

Rusi predstavili ORUŽJE za SVE CILJEVE! Na nebu ili na zemlji, UBIĆE VAS! (VIDEO)

VAKCINISAN JAPANAC IZ ŠATORA: Ministar Lončar dao odobrenje

UŽAS KOD SREMSKE MITROVICE! Devojčica (7) nastradala u požaru koji je izazvala SVEĆA! Porodica nije imala struju

CAR! Novaka nikad, ali nikad NE OTPISUJTE! Drama, preokret: Novak izbacio Cicipasa za polufinale Rima!

Shodno tome, na aerodromu je upriličen i svečani doček, a američki vojnici su izašli iz aviona i postrojili se na pisti.

Nakon svečanog dočeka će biti upućeni u autobuse kojim će biti odvezeni na lokaciju predviđenu za učesnike vojne vežbe.

Američke vojnike su dočekali ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson, zamenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Ivica Jerkić i komandant NATO štaba Sarajevo američki brigadni general Erik Folkestad.

Planirano je da se vežba "Brzi odgovor 21" održi od 17. maja do 2. juna. Njom će rukovoditi zapovedništvo američke vojske za Evropu i Afriku (USUCOM) i deo je velikih vojnih manevara koji se ove godine odvijaju na celom Starom kontinentu, s ciljem uvežbavanja odbrane Evrope, odnosno, odvraćanja od moguće agresije i za očuvanje mira bilo gde u svetu.

U ovoj bilateralnoj vežbi će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika.

Jedan deo ljudstva i opreme je već stigao u BiH, između ostalog konvoj američkih teških kamiona koji je u sredu prošao kroz Banju Luku na putu ka Manjači.

Inače, ova vežba je glavni događaj u 2021. godini iz oblasti obuke za Oružane snage BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar