32°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen, Ibro Zahirovic

Izvor: tanjug

PREMEŠTANJE SVETINJE: Srušena crkva u dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju!

 Radovi u Konjević Polju kod Bratunca u vezi sa izmeštanjem crkve Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja danas će biti završeni i lokacija uređena, izjavio je vlasnik bratunačke firme "Trend" Danko Mirović, preneli su banjalučki mediji.

VAŽNO

KARADŽIĆ BEZ KONTAKTA SA BLIŽNJIMA: Prvi dani bivšeg predsednika RS u brtitanskom zatvoru su prava agonija

JOVIČIĆ OSTAJE U PRITVORU! Poznato je šta će biti i sa ostalima koji su privedeni

Palma kod Mitropolita solunskog Varnave: "DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO" (FOTO)

Patrijarh Porfirije: "KOSOVO I METOHIJA SU NAŠ JERUSALIM"

Reč je o crkvi koja je bila izgrađena na imovini Fate Orlović, koju je ona bila prinuđena da napuste tokom rata u periodu 1992 - 1995. godine, navode "Nezavisne novine".

Mirović je rekao da je dobijen blagoslov mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma i da se pristupilo izmeštanju crkve, prenela je RTRS.

"Bez blagoslova niko nije hteo da pristupi radovima. Ovo nije rušenje nego izmeštanje crkve jer se materijal odvozi u Bratunac na lokaciju gde će se graditi novi hram korištenjem dela ovog materijala koji je upotrebljiv", objasnio je Mirović.

Uklanjanje crkve, izgrađene u dvorištu Fate Orlović, u Konjević Polju, kod Bratunca, počelo je rano jutros, potvrdio je Rusmir Karkin, zastupnik porodice Orlović.

Tužbu sa zahtevom za uklanjanje crkve podnela je Fata Orlović, a rok za izvršenje sudske odluke bio je 1. april prošle godine.

Rok nije bio ispoštovan zbog epidemije virusa korona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar