27°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen, Predsjednik Crne Gore

Izvor: Tanjug

ĐUKANOVIĆ: "SAD su partner i prijatelj Crne Gore"

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović istakao je danas tokom susreta sa ambasadorkom SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke da Sjedinjene Države doživljava kao partnera i prijatelja koji je presudno pomogao Crnoj Gori da dođe do svega što ima danas.

VAŽNO

ZVANIČNO! UKINUTA PRESUDA DARKU ŠARIĆU!

ZAKAZANA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE: Biće razmatrano šest predloga zakona koje je podnela Vlada Srbije!

BAJDEN SLETEO U ŽENEVU! Sutra sastanak sa Putinom

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Cifre i dalje padaju!

SELAKOVIĆ NAKON DIJALOGA U BRISELU: Ni oko čega sa tim ljudima ne možete da se dogovorite!

Zbog toga je redovna razmena informacija važna za bolje razumevanje i dostizanje zajedničkih ciljeva, naveo je on, saopštila je služba za informisanje predsednika Crne Gore.

Uz dobrodošlicu i zahvalnost za inicijativu za nastavak dijaloga, Ðukanović je iskazao zadovoljstvo da detaljno i otvoreno razmene mišljenja o svim važnim i aktuelnim pitanjima.

Na interesovanje ambasadorke Rajnke o njegovom viđenju funkcionisanja kohabitacije, pravcu razvoja Crne Gore i odnosu vlade, predsednik Crne Gore je iskazao zabrinutost zbog dešavanja u proteklih nekoliko meseci, nakon njihovog poslednjeg susreta, pre svega izostankom očekivanog snažnijeg otklona dela aktuelne vlasti od politike nacionalizma, što, kako je rekao, ostavlja duboke posledice po Crnu Goru.

Uprkos tome, iskazao je optimizam da Crna Gora ima snage da pobedi i ovu nevolju i nastavi sa borbom za evropsku i evroatlantsku budućnost.

Napominjući da kao predsednik sa iskustvom ima obavezu prema funkcionisanju kohabitacije istakao je da ulaže značajan napor da se dođe do partnerskog razumevanja u kohabitaciji.

Iako sada, kako kaže, primećuje lošu nameru u jednom broju pitanja koja pripadaju ustavnim nadležnostima u okviru kohabitacije, naglasio je da će nastaviti da istrajava na očuvanju države, što podrazmeva odbranu njenih institucija i njihovu funkcionalnost.

PROČITAJTE JOŠ

KURTI NAKON SASTANKA U BRISELU: Naši odnosi bi trebalo da se poboljšaju principom reciprociteta!

Katarina Živković progovorila o EMOTIVNOJ VEZI! "I ženimo se i želimo se!"

DARKO SE ODSELIO IZ SRBIJE! Lazićeva majka: "Biće mu bolje tamo"

Ambasadorka Rajnke je uz zadovoljstvo susretom zahvalila Ðukanoviću na otvorenosti i detaljnom informisanju o aktuelnim prilikama, što visoko ceni.

Ona je kazala da postoje određeni uspesi u donošenju zajedničkih odluka kao što je izbor načelnika generalštaba, ali da nedostatak poverenja u kohabitaciji predstavlja glavni izazov i da na tome treba dodatno ulagati napore, podsticati i graditi poverenje.

SAD žele funkcionalnu demokratiju koja obezbeđuje da država bude pouzdan partner i saveznik, istakla je ona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar