Izvor: Kurir
27.07.2021 u 12:17
0

HRABRA I RADIKALNA DODIKOVA ODLUKA

Od danas predstavnici Republike Srpske ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, odlučeno je juče na sastanku predsednika svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj.

VAŽNO:

POSLAT POZIV IZ TUŽILAŠTVA! Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru 26. avgusta!

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA SA KOSOVA!

VREMENSKA PROGNOZA ZA UTORAK: Paklene vrućine, ali ponesite kišobran!

NOĆ ZA NAMA: Hitna pomoć intervenisala 23 puta

Za petak, 30. jul, dogovoreno je zasedanje Parlamenta Republike Srpske na kojem će biti upućena dva krivična zakona. Sednica će biti zatvorena za javnost.

Ovakav odgovor usledio je nakon najnovije odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava „negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca“.Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se Inckovo nametanje odbacuje kao ništavno i da od danas srpski politički predstavnici u zajedničkim institucijama neće učestvovati u radu i odlučivanju dok se ne vidi na koji način se suprostaviti ovome i obezbediti mehanizam da više nema nametanja.

Predsednica Republike Željka Cvijanović rekla je da su dva zakonska rešenja koja će biti upućena u parlamentarnu proceduru izuzetno važna i da su rezultat dogovora lidera svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Srpskoj.

I lideri opozicije stava su da se u Predsedništvu BiH, Savetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH ne donose nikakve odluke do daljnjeg.

Svi učesnici sastanka saglasni su da je na sastanku pokazano neviđeno jedinstvo i da je Srpska od sada jedinstvenija, bolja i stabilnija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter