16°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Novosti

POŽAR U NIKŠIĆU: Vremenski uslovi onemogućavaju gašenje vatre!

Požar na neuređenoj i nelegalnoj deponiji "Mislov do" svega šest kilometara udaljenoj od centra Nikšića predstavlja veliki problem jer svojim gabaritima i zapuštenošću, ali i zbog vremenskih prilika, gašenje čini nemogućim.

Jak severni vetar šalje dim do Danilovgrada, a meštani susednih sela negoduju.

VAŽNO:

OTKRIVEN MOTIV BELIVUKOVOG NAPADA U "VIKEND JUTRU": Oni na izborima ne mogu pobediti, osim ako ne LIKVIDIRAJU VUČIĆA!

PREDSEDNIK VUČIĆ: "Otvoreni Balkan" je ISTORIJSKI KORAK ZA REGION - nada, odgovornost i obaveza za bolju budućnost!

NOVE LIKVIDACIJE KLANA BELIVUKA: Pri kraju veštačenje i prikupljanje materijalnih dokaza!

LINTA: Neće biti trajnog mira na prostoru bivše Jugoslavije, dok god HRVATI NE OSUDE GENOCID NAD SRBIMA!

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić upozorio je na posledice požara na deponiji.

- U pitanju je jedan veoma specifičan požar iz ugla zaštite od požara koji se nažalost ne može ugasiti vodom i koji se toliko zapustio da je sada jedna velika ekološka bomba u pitanju što se tiče Nikšića. Požar je jutros aktivan u toj meri da je usled severnog vetra ugrožena i opština Danilovgrad. Ogromna opasnost vreba od deponije jer su u toku ogromne eksplozije. Životi vatrogasaca i spasilaca, ljudi iz komunalnog preduzeća i onih koji održavaju deponiju su ugroženi jer dolazi do eksplozija. Gore metanski džepovi koji se stvaraju u unutrašnjosti deponije a ima i eksplozija plinskih boca koje su lagerovane na deponiji i ostalog ubojnog sredstva, kaže Tadić, dodajući da nije preporučljivo gašenje požara vodom, već ugušivanjem, ali da je deponija već prevazišla svoje gabarite, te da ni to više ne može pomoći.

– Ovo Amerika ne bi ugasila!

Odlaganje gradskog otpada na deponiji Mislov do na površini oko dva hektara, počelo je 2003. godine, uz obrazloženje nadležnih da će to samo biti privremeno rešenje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar