21°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Banijaško srce

Izvor: Tanjug

MIODRAG LINTA: "Oluja" je završni čin etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske

 Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da akcija “Oluja” predstavlja završni čin etničkog čišćenja srpskog naroda sa područja današnje Hrvatske.

VAŽNO:

VUČIĆ: NOVA NOVČANA POMOĆ I U SEPTEMBRU I OKTOBRU!

BATA JUGOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO" O MAFIJAŠKOM UDARU NA VUČIĆA: Rat nije završen hapšenjem Belivuka, odsečen je samo krak Kavačkog klana - ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE U KLINIČKOM CENTRU: Ovako nismo ulagali 60 godina - Srbija će imati jedan od NAJMODERNIJIH CENTARA U EVROPI (FOTO, VIDEO)

Linta je u saopštenju naveo da je vlast Franje Tuđmana, uz podršku zapadnih centara moći, proterao preko pola miliona Srba sa svojih vekovnih ognjišta s ciljem stvaranja Velike Hrvatske ili sa što manje Srba.

"U Hrvatskoj se svakog 5. avgusta na državnom nivou slavi progon više od 220.000 Srba sa područja Severne Dalmacije, Like, Banije i Korduna, a više od 2.000 srpskih žrtava, od toga 1.200 civila, se prećutkuju, omalovažavaju i negiraju. Hrvatska je država u kojoj se negiraju ratni zločini nad Srbima, slave zločinci i rehabilituje genocidna NDH i ustaštvo što predstavlja kršenje civilizacijskih vrednosti današnjeg sveta", naveo je Linta.

Linta je naveo da je tokom akcije "Oluja" proterano više od 120.000 Srba u 13 zapadnokrajiških opština, a stradalo više od 700 Srba.

On je, između ostalog, rekao i da Hrvatska odbija da isplati zaostale penzije, dinarsku i deviznu štednju i naknadu štete za uništenu imovinu u "terorističkim akcijama u nizu hrvatskih gradova".

Pored toga, Hrvatska ne poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i druge zakone kojima se garantuje upotreba srpskog jezika i ćirilice i zapošljavanje Srba u javnom sektoru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar