Izvor: Tanjug
16.09.2021 u 11:53
0

KORONA U HRVATSKOJ: Raste broj obolele dece

 Epidemiološka slika Hrvatske sve je lošija po svim parametrima u poslednje dve sedmice, što se pripisuje početku školske godine, s obzirom na to da deca čine gotovo 20 odsto novozaraženih.

Najviše obolelih od korona virusa je među školarcima, starosti između 10 i 19 godina.

PROČITAJTE JOŠ:  Helikopteri gase požar u okolini Trebinja

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravlje, deca čine gotovo 20 posto ukupnog broja novozaraženih.

Pre dve sedmice najviše novozaraženih je bilo među populacijom između 20 i 60 godina.

PROČITAJTE JOŠ: POKRENUTA KAMPANJA U HRVATSKOJ: Traže progon SPC i Srbe da se na popisu ne izjašnjavaju kao vernici srpske crkve, već nepostojeće HPC!

Prema istim podacima, primećeno je, piše list, i povećanje broja obolele malđe dece, do devet godina starosti, ali ta krivulja nije toliko rasla kada se upoređuje sa starijom decom.

Ipak ih je, kažu, znatno više bolesno nego u slučaju populacije starije od 70 godina, što je i logično s obzirom na to da su se stariji vakcinisali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter