1°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Tanjug

HRVATSKA: Šest novih odluka za sprečavanje širenja korona virusa

 Štab civilne zaštite saopštio je danas da je doneo šest novih odluka na niovu države za sprečavanje širenja korona virusa, koje će trajati do 30. septembra, a među kojima je Odluka o obaveznom posedovanju EU digitalne COVID potvrde za popisivače i kontrolore u drugoj fazi popisa stanovništva.

PROČITAJTE JOŠ: ALARMANTNO STANJE U REGIONU: Dramatičan broj novozaraženih!

Trima odlukama je važnost produžena, što se odnosi na obavezno korišćenje maski za lice, radu trgovina i organizaciji javnog prevoza.

Izmenjena je Odluka o ograničavanju okupljanja kojom je dozvoljeno održavanje sajmova i drugih privrednih i turističkih događaja i priredbi.

VAŽNO: OBJAVLJENA TAČIJEVA ŽALBA: Evo šta mu smeta u sudskom rešenju

Izmenjena je i Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska graničnih prelaza, u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Hrvatsku iz turističkih razloga i koji poseduju potvrdu o uplati smeštaja i negativan PCR test ne stariji o 72 sata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

(Kraj) zn/

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad