2°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Telegraf

PORODICE ŽRTAVA POŽARA PROTESTVUJU U TETOVU: Traže rezultate istrage i ostavke odgovornih!

Golden Rose ad

Portparol policije u Tetovu Marijan Josifoski saopštio je da su četiri policajca lakše povređena, a najmanje dva demonstranta uhapšena.

Stotine demonstranata u severnomakedonskom gradu Tetovu tražilo je danas ostavke zvaničnika, nakon prošlonedeljnog požara u kome je izgorela kovid bolnica i poginulo 14 osoba, a povređeno još desetak.

Protest su organizovale porodice žrtava, a demonstranti su zahtevali da vlasti otkriju nalaze istrage o požaru, kao i ostavku gradonačelnice Tetova Teute Arifi, prenosi AP.

Sukobi između policije i demonstranata izbili su ispred sedišta albanske partije Demokratska unija za integraciju (DUI) koja je deo vladajuće koalicije.

PROČITAJTE JOŠPUCNJAVA U TRŽNOM CENTRU U LJUBLJANI: Povređene tri osobe!

Portparol policije u Tetovu Marijan Josifoski saopštio je da su četiri policajca lakše povređena, a najmanje dva demonstranta uhapšena.

Devet dana nakon požara u bolnici, nisu objavljeni podaci iz istrage o njegovim uzrocima, veruje se da je požar bio slučajan, ali nije utvrđeno kako je počeo, dok svedoci i zvaničnici kažu da je požaru prethodila eksplozija.

Plamen se brzo proširio kroz privremeni objekat, koji je uništen u roku od nekoliko minuta, a u požaru je poginulo 12 pacijenata i dva rođaka u poseti, a još 12 osoba je povređeno.

Ministar zdravlja Venko Filipce ponudio je ostavku dva dana nakon požara, kao i njegov zamenik Ilir Hasani, zajedno sa dvojicom viših rukovodioca bolnice, ali je premijer Zoran Zaev poručio da će konačnu odluku o podnetim ostavkama doneti isključivo na osnovu činjenica iz istrage.

PROČITAJTE JOŠDVOJE SLOVAČKIH BICIKLISTA POGINULO U HRVATSKOJ: Udario ih automobil nemačkih registarskih tablica!

Devetnaest terenskih bolnica, finansiranih iz kredita Svetske banke, podignuto je širom Severne Makedonije u prošloj godini radi rešavanja sve većeg broja hospitalizacija zbog korona virusa i nedostatka bolničkih kreveta, navodi AP.

Zdravstvene vlasti kažu da je svih 19 izgrađeno prema specifikacijama i standardima koje je Svetska banka postavila kao uslov za kredit.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad