10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /RTRS

Izvor: Novosti

DODIK OŠTRO ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: To vodi raspadu BiH

Golden Rose ad

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je u BiH poražena bilo kakva mogućnost zajedničkog života u postojećem političkom okviru, jer jedan narod i njegovi politički predstavnici ne razumeju da drugi u BiH ne vide ni prošlost ni sadašnjost ni budućnost kao oni, ne vide susede kao oni, niti razumeju da pravo na BiH imaju svi jednako.

PROČITAJTE JOŠ: INCIDENT U SLOVENIJI: Devet migranata bežalo policiji pa autom sleteli sa puta, jedan poginuo dok je petoro povređenih!

- Provođenje politike žrtve, po kojoj je neko stalno dužan da ti ispunjava želje, plaća štetu, daje donacije, odlučuje i radi umesto tebe, je politička infantilnost iz koje sarajevski, uglavnom bošnjački političari nikako da izađu - ocenio je Dodik.

Na pitanje da prokometariše izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić ne treba da šalju vakcine ili žito u BiH, niti da govore lepe reči, ali da očekuje da se prestane sa, kako je rekao, progonom branilaca, Dodik je poručio da ni Srbija ni Republika Srpska ništa nisu dužne BiH, ni moralno ni materijalno.

Srpski član Predsedništva BiH je rekao da je Republika Srpska zahvalna Srbiji na svemu, posebno na vakcinama koje su nesebično delili sa svima nama kada su i građanima Srbije bile potrebne.

PROČITAJTE JOŠ:  PORODICE ŽRTAVA POŽARA PROTESTVUJU U TETOVU: Traže rezultate istrage i ostavke odgovornih!

- Zašto Izetbegović tada nije rekao Vučiću i Srbiji ne trebaju nam vakcine i zašto je više hiljada ljudi iz FBiH išlo na vakcinaciju u Srbiju? Zašto Izetbegović svom narodu nije obezbedio vakcine, a na primer u sred pandemije, preko (Bisere) Turkovićeve, obezbedio je urme zbog kojih se cela FBiH i danas podsmeva? To su pitanja za Izetbevovića, sve drugo je demagogija - istakao je Dodik.

On je naglasio da pominjanjem navodne ratne štete koju bi Srbija trebalo da plati BiH, Bakir Izetbegović nastavlja sa ratobornom retorikom koja poslednjih desetak dana dobija na intenzitetu - od napada na Srpsku pravoslavnu crkvu, preko stalnih udara na Republiku Srpsku i sve češće na Srbiju.

- Sramota je da Izetbegović pritvorenog pripadnika tzv. Armije BiH zove braniocem. Krivični zakon nijedne države, pa ni ove u koju se kune Izebegović, ne poznaje kategoriju branioca. Ili je činio zločine ili nije. Čak i da je čistih ruku ne može poručivati da je reč o braniocu, jer je on takav samo u očima Bošnjaka. Za Republiku Srbiju on je isto što i bilo koji prestupnik pred zakonom, i kakve veze ima vlast Srbije sa tim predmetom - rekao je Milorad Dodik.

PROČITAJTE JOŠ:  PUCNJAVA U TRŽNOM CENTRU U LJUBLJANI: Povređene tri osobe!

On je dodao da Izetbegović, koji je navikao da diriguje pravosuđu u BiH, pokušava da spočitava Vučiću ono što sam radi, ne računajući da postoje zemlje u kojima je pravosuđe nezavisno.

- Retorika koju koristi Bakir Izetbegović, u poslednje vreme sve češće i oštrije, otvarajući frontove protiv doslovno svih suseda, i Republike Srpske i Srbije i Hrvatske, a odnedavno i Crne Gore - ne vodi ničemu osim raspadu BiH i izolaciji u kojoj je Izetbegoviću izgleda najkomotnije - zaključio je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad