Izvor: tanjug
20.09.2021 u 12:29
0

Kovid propusnice dovele do porasta broja vakcinacije u Sloveniji!

Kovid propusnice koje su uvedene prošle nedelje u Sloveniji dovele su do naglog porasta stope vakcinacije, gde je samo u toku protekle sedmice dato skoro 84.000 doza vakcina, što je najveći nedeljni broj od početka juna, pokazuju današnji podaci iz nacionalnog registra.

Potražnja vakcine se takođe značajno promenila, najveća potražnja je za vakcinom Fajzer/BioNTek, dok je u poslednje dve nedelje dosta tražena vakcina DŽonson i DŽonson, kod koje je potrebna jedna doza.

PROČITAJTE JOŠĐUKANOVIĆ OPTUŽIO Rusiju i Rusku crkvu za destabilizaciju Crne Gore

U isto vreme, opla je potražnja za vakcinom AstraZeneka, gde mora da prođe najmanje osam nedelja između prve i druge doze, opala je.

Trenutno je 46 odsto slovenačkog stanovništva upotpunosti vakcinisano, a 52 odsto ljudi je primilo najmanje jednu dozu.

PROČITAJTE JOŠŠEF KLUBA POSLANIKA SNSD: Javnost Srpske očekuje da delujemo jedinstveno i da se pridržavamo stavova Narodne skupštine Republike Srpske!

Zvanični podaci pokazuju da Slovenija ima još na zalihama otprilike milion doza, što je dovoljan broj da se svi koji još uvek nisu vakcinisani, imunizuju barem jednom dozom vakcine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter