2°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/RTRS

Izvor: Novosti

DODIK PORUČIO: Srbima nema života na ovim prostorima bez nezavisne države

Ako Ustavni sud BiH kaže da je praksa koju je sam stvorio osnov za donošenje rešenja, onda Srbi nemaju šta da traže u takvoj državnoj zajednici, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, komentarišući odluku ovog suda o Zakonu o šumama Republike Srpske.

Dodik je poručio da Srbima nema života na ovim prostorima ako ne budu imali nezavisnu državu, a sve što se dešava, između ostalog, i odluke Ustavnog suda BiH pokazuju da je to neophodno.

PROČITAJTE JOŠ: SUDAR AUTOBUSA I AUTOMOBILA U CENTRU BANJALUKE: Sedam osoba povređeno

- Oni mogu da naprave kakvu hoće praksu i to je sve podvala Srbima od EU i Amerike kako treba da poštujemo Ustavni sud i BiH - istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da je posao Ustavnog suda da se bavi usaglašenošću zakona sa Ustavom BiH, a ne da odlučuje o vlasništvu.

Dodik kaže da je na sceni pokušaj otimanja svega što je u nadležnosti Republike Srpske, ukazavši da to traje godinama, te da Srpska treba da odbaci sve što joj je nametnuto i vrati se na izvorni Dejtonski sporazum.

On smatra da u prvoj fazi Republika Srpska treba da odbaci sve što je nametnuto od visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH, dodajući da nigde na svetu ne postoji ustavni sud koji se bavi problematikom vlasništva i nadležnostima.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE MONSTRUM KOJI JE ZADAVIO SOPSTVENU DECU: Policajci zatekli jezivu scenu (FOTO)

- Republika Srpska će u prvoj fazi povući i poništiti sve, povućićemo našu saglasnost sa ranije datih sporazuma kao što je sporazum o vojsci i indirektnim porezima. U roku od tri, četiri ili pet meseci, to je moj predlog i nadam se da će biti podržan, treba da formiramo našu vojsku i izađemo iz koncepta koji se zove Oružane snage, zabranimo Sudu i Tužilaštvu da djeluje na prostoru Srpske i pravosuđe stavimo u ingerenciju Parlamenta Srpske - rekao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad