Izvor: tanjug
17.10.2021 u 14:44
0

Cetinjski manastir opet upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske

Uprava  za katastar i državnu imovinu, područna jedinica Cetinje, postupajući po zahtjevu Mitropolije crnogorsko primorske a na osnovu Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti, donelo je rešenje, kojim se imovina Cetinjskog manastira opet vodi kao svojina Mitropolije

Naime, ovim rešenjem od 15. oktobra 2021. godine, vrši se ispravka greške nastala unosom podataka iz rešenja od 11. aprila 1996. godine, kada je u kompjutersku bazu podataka upisano „korišćenje“ umesto „svojina“ Mitropolije nad Manastirom Svetog Petra i objektima na katastarskim parcelama br. 4073, 4097, 4082/1, 4110 i 4119 u LN br 915 KO Cetinje 1.

PROČITAJTE JOŠ: DODIK: Ne tražimo ništa od onoga na šta nemamo pravo

Osnov promene je rešenje Komisije za izlaganje na javni uvid podataka premjera katastarskog klasiranja zemljišta i utvrđivanja stvarnih prava na nepokretnostima za KO Cetinje 1, br UP I 05-915 od 11. 4. 1996. godine, piše u rešenju u koje je IN4S imao uvid.

U obrazloženju rešenja, piše, da se MCP obratila ovom organu zahtjevom za ispravku rešenja, 13. oktobra 2021, te da je provjerom, utvrđeno da je došlo do greške prilikom kompjuterskog unosa, te se ovim rešenjem greške nastale 1996. godine, ispravljaju.

VD direktora Uprave za katastar i imovinu Crne Gore Koča Đurišić, u kratkoj izjavi za naš portal, kazao je, da je rešenje donijeto po zakonu, na način, što je ispravljena greška iz 1996. godine, i da će u narednom periodu biti ispravljene sve uočene greške, po službenoj dužnosti bez obzira o kom subjektu prava je reč.

PROČITAJTE JOŠ:  OPŠTA TUČA U GOSTIVARU: Policija pucala da smiri zaraćene grupe

– Pravo svojine je zagarantovano ustavom i međunarodnim konvencijama i ono se mora poštovati a zvanične evidencije koje vodi uprava za Katastar i državnu imoviinu moraju biti tačne – naglasio je Đurišić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter