3°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: Telegraf

TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI: Izgubio roditelje u požaru u Brčkom

Golden Rose ad

Mehmed Salihović, sin bračnog para koji je sa još četiri osobe stradao u naselju Suljagića sokak u Brčkom kazao je da mu je ovo najgori dan u životu.

- Ne mogu da verujem da mojih roditelja više nema - govori kroz suze Mehmed Salihović 

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA U BRČKOM: Šest osoba poginulo u požaru!

Od velike tuge i nesreće koja ga je snašla, nije mogao da kaže ko je još od članova njegove porodice nastradao.

- Ne znam kako ću ovo preživeti - uspeo je Mehmed da izgovori nekoliko reči.

Podsetimo, u nezapamćenoj tragediji koja se dogodila jutros u Brčkom, nakon što je požar zahvatio jedan stambeni objekat, život je izgubilo šest osoba.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U HRVATSKOJ: Još 3.585 novih slučajeva, 25 preminulo

Službenici brčanske policije jutros u 6:20 sati su dobili prijavu da je u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvoro povređenih.

Na mestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju uviđaj i utvrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema nezvaničnim informacijama, smrt stradalih je verovatno nastupila usled gušenja ugljen-monoksidom.

Komšije su rekle da ih je ova tragedija mnogo potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom porodicom koja je živela u neimaštini.

- Još uvek ne mogu da verujem šta se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naš komšiluk. Ova porodica je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je takođe poginuo, imao je kafanu, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živeli su tako što su ostali članovi porodice prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom rečju to je bila beda. U kući su imali jedan mali šporet, a grejali su se tako što su im komšije donosile drva - rekao je komšija Meho Šečić.

On navodi da je ova brčanska porodica živela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uveče tri ili četiri sveće palili kako bi osvetlili prostorije u kojima su boravili.

- Prema onome što znam, požar su izazvale najverovatnije sveće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaja i dvoje dece. Zet je uspeo da se spase tako što je pobegao nakon izbijanja požara, ali je četvoro dece povređeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživeti - navodi Šečić, čije je svedočenje potvrdilo i još nekoliko komšija koje su se nalazile u neposrednoj blizini kuće.

Iz zdravstvene ustanove Brčko je saopšteno da je na pedijatriju primljeno sedam osoba. Od tih sedam šest je zadržano na lečenju.

- Jedna osoba je transportovana za Tuzlu. Takođe, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji - izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad