5°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: ALO

Osuđen na 30 godina zbog ubistva supruge

Branislav Stanivuković (44) iz Kukulja kod Srpca osuđen je na 30 godina zatvora zbog svirepog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Zločin se dogodio 20. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša, kada je Stanivuković, na očigled Miličine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio, a nesrećna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obe ruke posle čega je hospitalizovana u UKC Republike Srpske gde je podlegla povredama posle 13 dana. 

PROČITAJTE JOŠ: OSUĐEN PEDOFIL IZ BANJALUKE: Monstrum obljubio dve devojčice i dobio četiri i po godine zatvora

U presudi se navodi da je Stanivuković od 2010. zlostavljao Milicu, tako što ju je tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti i da bilo kome priča o tome.

Kako se navodi u presudi, kada je oštećena, tokom 2012. godine, uspela da pobegne kod majke u Austriju, optuženi je zapalio kuću njenog očuha u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje ćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, ona se vratila optuženom i nastavila sa njim da živi u vanbračnoj zajednici. 

Takođe, navodi se da je 20. jula ujutro Stanivuković automobilom ”pežo 406” pratio Milicu i njenu ćerku na putu Mrčevci - Aleksandrovac, a kada im je prišao, izašao je iz vozila noseći plastičnu flašu, sa 1,5 litara benzina. Oštećena je u tom momentu počela da beži, ali je optuženi sustigao i polio benzinom po glavi i telu i zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svestan da će tako prouzrokovati njenu smrt, što je i hteo. 

Predsednik sudskog veća Dragan Uletilović rekao je da na strani optuženog nije bila nijedna olakšavajuća okolnost, te da je delo počinio u uračunljivo stanju. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Advokat optuženog Stojan Vukajlović nezadovoljan je presudom i najavio je žalbu. 

- Ovo je pravni nonsen. Nevjerovatno je da se sve vreme govori o nasilju u porodici, a da to sud kvalifikuje kao teško ubistvo - rekao je Vukajlović.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar