Izvor: Tanjug
10.01.2022 u 08:30
0

KORONA U HRVATSKOJ: Stupaju na snagu nove mere

U Hrvatskoj danas, zbog porasta broja zaraženih korona virusom, na snagu stupaju nove protivepidemijske mere kojima se dodatno ogranicavaju okupljanja, a najavljena je i intenzivnija kontrola ugostiteljskih objekata.

Prema odluci Nacionalnog štaba civilne zaštite, zabranjena su javna okupljanja i dogadanja na otvorenom za više od 50 osoba (do sada je bilo 100), a okupljanja sa kovid potvrdama i uz saglasnost lokalnih štabova ogranicavaju se na 200 osoba. 

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja sa više od 25 osoba (do sada 50), a ona uz kovid potvrde ogranicavaju se na 100 osoba.

Nove mere su uvedene i za privatna okupljanja, pa je tako na njima moguće prisustvo 20 osoba (do sada 30), a od toga su izuzeta okupljanja gde svi imaju kovid potvrde i u tom slučaju na privatnom okupljanju moći će da bude prisutno 50 osoba.

Nema promene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolisati ograničenja broja gostiju, održavanje fizickog razmaka od 1,5 metara i korišćenje maski dok se ne sedi za stolom, kao i provetravanje i cišćenje prostorija.

Od danas je ograničen i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će tako u zatvorenom moći da bude popunjeno najviše 20 odsto tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Građani obavezno moraju koristiti maske na verskim obredima i umetnickim programima, u bioskopima i na izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela, bez obzira na posedovanje kovid potvrde.

Uvedena je obaveza poslodavaca da organizuju rad od kuće kad god je to moguće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter