36°C

Beograd

Photo: facebook/printscreen/demokratski front

Izvor: Tanjug

MANDIĆ: Ovo je kulminacija krize i teško je reći šta sledi!

 Jedan od lidera Demokratskog fronta i čelnik Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocenio je danas da nije slučajno to što je GP URA ranije odbijala inicijative za rekonstrukciju vlade, da je ovo kulminacija krize u Crnoj Gori koja traje šest meseci i da je teško predvideti šta sledi.

-URA je ranije bila protiv rekonstrukcije vlade, a danas pokreću inicijativu za smenu vlade i hoće da promene izbornu volju građana- naveo je Mandić u izjavi komentarišući inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi.

Inicijativa, koju je podneo GP URA, čiji je predsednik Dritan Abazović, potpredsednik aktuelne vlade i ujedno jedini političar u kabinetu premijera Zdravka Krivokapića, stigla je u Skupštinu Crne Gore.

Prethodno Abazović je zineo koncept manjinske vlade u kojoj ne bi bili kadrovi DF-a i DPS Mila Ðukanovića, ali je rekao da bi želeo da obe ove političke opcije podrže njegov koncept.

Mandić tim povodom poručuje da je sada bitno da svi zajedno učine da do toga ne dođe.

Istakao je da kriza vlasti u Crnoj Gori ne traje od juče, već više od šest meseci i ovo je njena kulminacija.

Podsetio je i da je većinska volja građana iskazana na izborima 30. avgusta 2020. bila da oni žele DPS Mila Ðukanovića u opoziciji.

-Kriza u vladi je poprimila takve razmera da je održavanje ovog kabineta nemoguće. Tako teške optužbe da predsednik vlade sumnjiči potpredsednika da je povezan sa narko kartelom, a potpredsednik premijera da je povezan sa švercom cigareta, onda tu više nema zajedničkog rada i nemoguće je održati stabilnost u takvoj vladi- istakao je Mandić.

Kako će se stvari razvijati narednih dana posle ove inicijative, teško je pretpostaviti, kaže Mandić i dodao da je primećeno veliko ogorčenje ljudi koji su podržali vladajuće stranke.

-Mi sa ove distance razmišljamo da nije bilo slučajno što nije dozvoljena rekonstrukcija vlade u okviru parlamentarne većine za koju smo se zalagali. Sve u svemu, prolazimo kroz političku klrizu koja je počela ranije i ovo je njena kulminacija- naglašava Mandić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar