24°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Vlada CG podnela zahtev za skraćenje mandata Skupštini

Crnogorska vlada podnela je večeras zahtev parlamentu za skraćenje mandata Skupštini, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić.

- Nakon jasno iskazane namere da URA, DPS i njegovi sateliti na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrešenje najteže političke krize u novijoj istoriji Crne Gore, koju su nam priredili ''avangardni'' hazarderi - napisao je Krivokapić, prenose mediji. 

Vlada zahteva da se o ovoj temi raspravlja na vanrednoj sednici Skupštine, 4. februara.

Po Ustavu Crne Gore, Skupštini može prestati mandat pre vremena na koje je izabrana raspuštanjem ili skraćenjem mandata parlamenta na predlog predsednika Crne Gore, vlade ili najmanje 25 poslanika.

Odluka o skraćenju mandata donosi se većinom glasova svih poslanika.

Ova odluka vlade dolazi nakon što je koalicija Crno na Bijelo, čija je okosnica GP URA potpredsednika aktuelne vlade Dritana Abazovića, pokrenula inicijativu za izglasavanje nepoverenja izvršnoj vlasti.

GP URA je inicirala i formiranje manjinske vlade, a premijer Krivokapić je sinoć zatražio smenu Abazovića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar