18°C

Beograd

Photo: Printscreen YouTube

Izvor: Happy BSC

PREDSEDNIK HRVATSKE POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU IZ KNINA! Svi se pitaju kome su ove pretnje upućene?

Glavni zadatak Hrvatske vojske je odbrana hrvatske teritorije i hrvatskih granica, a sve drugo, pa i međunarodni savezi, "dolazi kasnije", poručio je danas u Kninu predsednik i vrhovni komandant Oružanih snaga Zoran Milanović.

U obraćanju pripadnicima brigade u Kninu Milanović je najavio i da će sledeće sedmice u Mostaru prisustvovati obeležavanju godišnjice osnivanja Hrvatskog veća obrane (HVO).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Ono što svaku naciju i državu čini državom, bez čega ne postoji, to je teritorija koa je omeđenagranicama, to je stanovništvo i to je demokratski izabrana narodna vlast, vlast predstavnika naroda u predstavničkoj demokraciji", naveo je.

To je u političkom i ustavnopravnom smislu "sveto trojstvo" koje se brani, naveo je.

"Sve drugo dolazi kasnije - i međunarodni savezi u kojima treba biti lojalan, pošten i odan saveznik onima kojima si prisegnuo da ćeš biti saveznik, i u solidarnosti s državama kao što je Ukrajina, koja je napadnuta od Rusije i koja tu solidarnost i ljudski i politički zaslužuje i od nas je ima i imaće je", kazao je Milanović.

Međutim, "vaš glavni i jedini zadatak", istaknuo je Milanović u obraćanju vojnicima, "sva vaša nastojanja, sva naša nastojanja, i sva moja nastojanja kao trenutnog prolaznog predsednika i vrhovnog komandanta, je da vas osposobi i trenira upravo za to i u tom smislu i s tim ciljem unapređujte se da biste je odvraćali i da bi ste, ne dao Bog, sutra morali braniti".

Najavio je da će prisustvovati obeležavanju godišnjice HVO u Mostaru.

HVO je zajedno s Hrvatskom vojskom, pod vođstvom Hrvatske vojske, zajedničkom komandovanje i na osnovu međunarodnog sporazuma potpisanog u Splitu između hrvatskog predsednika Franje Tuđmana i predsednika BiH Alije Izetbegovića, oslobađao BiH i omogućio da to bude slobodna zemlja, zemlja u kojoj je konačno prestao rat.

"E to se danas ne samo zaboravlja nego vrlo drsko i sistemski potcenjuje i Hrvatskoj kao i obično, nabijaju kompleksi krivice, odgovornosti - umesto da se kaže hvala i ne ponovilo se", rekao je hrvatski predsednik, prenela je Hina.

Mi smo, kazao je, dve države, "poštujemo tuđe i drugo, ali u ratu to je bilo jedno".

"Ko god to ne priznaje ili ne vidi, slabo vidi ili ne želi da vidi", zaključio je Milanović.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar