28°C

Beograd

Photo: ambasada Rusije u BiH

Izvor: Tanjug

BIH JE PRIJATELJ RUSIJE Ruski ambasador o mogućim sankcijama Sarajeva: "Mora da postoji konsenzus"!

Ruska Federacija pozicionirala je BiH kao prijateljsku zemlju, izjavio je ruski ambasador u Sarajevu Igor Kalabuhov i pozvao sve u BIH da odbace priče o malignom ruskom uticaju.

"Ponavljam da je Ruska Federacija zainteresovana za stabilnost, dijalog, kompromis u BiH i za, naravno, prijateljske odnose između Ruske Federacije i BiH", rekao je Kalabuhov i dodao i da između dveju država postoje različiti mehanizmi saradnje,

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Osvrnuvši se na spekulacije da je Sarajevo uvelo sankcije Rusiji i izjave koje su se o tome mogle čuti u BiH i Briselu, ruski diplomata kaže da oni koji tako govore imaju svoje političke ciljeve, a za Moskvu je to jednostavna stvar.

TRAGEDIJA O KOJOJ JE PRIČAO CEO SVET Pre 29 godina ubijeni su Boško i Admira "sarajevski Romeo i Julija" (VIDEO)

"Mislimo da to nije tehničko, to je bazično pitanje o kome mora biti konsenzus u BiH, vidimo da ga nema, a nije ni bilo nikakve odluke relevantnih institucija", naveo je Kalabuhov u izjavi za RTRS.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar