25°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: Novosti

RUSIJA UPOZORILA HRVATSKU: Destruktivan pristup je poguban i nema perspektivu!

Na današnji dan pre 30 godina Republika Hrvatska i Ruska Federacija uspostavile su diplomatske odnose.

Tim povodom na Fejsbuku se oglasilo rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

- 25. maja navršava se 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Rusko-hrvatski odnosi u toku tri decenije istakli su se pozitivnom dinamikom. Uspostavljen je konstruktivan politički dijalog koji je omogućio razmenu mišljenja o aktuelnim aspektima situacije u Evropi s visokim stepenom poverenja.

- Aktivno su se razvijali trgovinski, ekonomski i investicioni odnosi. Uspešno su realizovani brojni zajednički projekti iz područja kulture i humanitarnosti. Šteta je što su hrvatske vlasti poslednjih meseci odlučile da zauzmu neprijateljski stav prema Rusiji, što je u oštroj suprotnosti s postignutim kvalitetom naših bilateralnih odnosa, uništava njihovo tkivo i nanosi im ozbiljnu štetu. Na udaru su sva pozitivna postignuća iz prošlosti - dodaje se.

MILOŠU MEDENICI ODREĐEN PRITVOR DO 72 SATA

- Uvereni smo da je takav destruktivan pristup poguban te da nema nikakvu perspektivu. Uvereni smo da će prevladati zdrav razum i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i obostrano korisne saradnje, temeljene, između ostalog, na razumevanju geopolitičke stvarnosti i istinskih nacionalnih interesa - dodali su iz ruskog ministarstva.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar