25°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

Izvor: Tanjug

BIH NEĆE U NATO Srpski član Predsedništva Milorad Dodik poručio da je podaništvo muslimana prema SAD i Velikoj Britaniji komično!

BiH neće ući u NATO, a Predsedništvo BiH nije zauzelo stav o saopštenju Ambasade Ruske Federacije o članstvu BiH u tom savezu, izjavio je srpski član tog najvišeg državnog tela Milorad Dodik.

To su, kazao je Dodik objavili kabineti Šefika Džaferovića i Željka Komšića, što i jeste problem u BiH jer se stavovi ove dvojice tretiraju kao stavovi Predsedništva, što nije tačno.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da Rusija ima pravo da iznosi viđenja o članstvu BiH u NATO.

"Ako neko u Briselu kaže da želi BiH u NATO, onda Rusija ima pravo da kaže da to ne želi. Ukoliko neko u Sarajevu želi u NATO, onda mora shvatiti da ima i nas koji kažu da to neće", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

On tvrdi da tema o NATO u BiH ne postoji, da je jedina priča o tome u dokumentu iz 2005. ili 2006. godine, koji je bio oročen na godinu dana i ništa više.

"Ako je tako kao što pričaju u Sarajevu što se nisu udružili sa ovim savezom. Zašto onda postoji misija Altea u BiH i o čemu oni pričaju. Očuvanje mira i stabilnosti je prioritet za koji se zalaže Republika Srpska i njeni zavaničnici. Podaništvo muslimana prema SAD i Velikoj Britaniji je komično. Protiv sam rata u Ukrajini, žao mi je svake žrtve i želim da se što pre završi", jasan je Dodik.

Smatra da se ratom u Ukrajini Zapad želi obračunati sa Rusijom, a da uprkos svemu u BiH moraju odbraniti stabilnost i mir.

"Svrstavanje na stranu Velike Britanije je pogubno za sve. Nećemo sa Rusijom ali ni sa Velikom Britanijom", kategoričan je Dodik.

ŠMIT OČEKUJE REŠENJE ZA BiH: Spreman da upotrebi bonska ovlašćenja

Kada je o izveštaju predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltije reč, o opstrukcijama koje je imao pred poslednju sednicu Saveta bezbjednosti UN, Dodik je ocenio da je veoma važno da to bude dokumentovano.

"Opstrukcije jesu antiustavne i BiH je propala zemlja kao i njena spoljna i vojna politika. Ministar odbrane se inkognito sastaje i iznosi stavove koji nisu stavovi Predsedništva BiH, a ministar inostranih poslova Velike Britanije juče je mogla da vidi da je BiH pocepana i Predsedništvo razoreno", zaključio je Dodik.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar