33°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/RTRS

Izvor: TANJUG

DRINA JE "ZELENA GROBNICA"-MESTO STRADANJA JE I MESTO SABORNOSTI I OKUPLJANJA: Poručio je Dodik

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas da je reka Drina "zelena grobnica" za više od 6.000 nevinih Srba koji su stradali u njenim vodama bežeći od ustaša u Miloševićima i Starom Brodu 1942. godine.

-Decenijama je skrivana istina o ovom strašnom zločinu, a to skrivanje i ćutanje je ponovni zločin i ubijanje srpskih žrtava. Zato ovo mesto stradanja - Stari Brod - mora biti uvek mesto našeg okupljanja i sabornosti u znak poštovanja prema 6.000 Srba, a posebno prema hrabrim i prkosnim srpskim devojkama, njih više od 320, koje su bežeći pred ustaškom kamom zagrljene skočile u hladnu Drinu -naglasio je Dodik. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Povodom obeležavanja 80 godina od monstruoznog zločina nad 6.000 Srba u Starom Brodu, Dodik je izjavio da srpski narod ne sme nikada zaboraviti ove nevine žrtve i činjenicu da je nekima od njih reka Drina bila spas i utočište od ustaša koji su brutalno ubijali, mučili, silovali, palili i bacali u Drinu sve što im se našlo na putu, pa čak i majke sa decom u naručju.

Dodik je naglasio da su Srbi kroz vekove prošli strašnu golgotu, a najstrašnija ih je zadesila u 20. veku za koji se može reći da je stradalnički po srpski narod.

-Na nama je da činimo ono što možemo i moramo - da negujemo kulturu sećanja na sve srpske žrtve i da čuvamo Republiku Srpsku koja je garant opstanka srpskog naroda. Dok imamo svoju Srpsku, biće i nas, naših predaka i naših potomaka- poručio je Dodik.

DARKO ELEZ DOBIO 20 GODINA Sud BiH objedinio je presude koje su već donesene i izrekao jedinstvenu kaznu!

Tokom ofanzive ustaške legije Jure Francetića mučki je ubijeno više od 6.000 Srba sa područja Sarajeva, Sokoca, Olova, Kladnja, Rogatice, Han Pijeska i Višegrada, koji su pokušali da pređu reku Drinu i potraže spas u Srbiji. 

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar