3°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

Izvor: Tanjug

STRAŠNO JE RAZOČARANA Viola fon Kramon OTVORILA DUŠU nakon samita EU:"Ovo je potpuni neuspeh"!

 Poslanica i izvestilac Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Viola fon Kramon izjavila je da je "strašno razočarana" i da je dvodnevni samit EU, koji je završen u Briselu, bio "potpuni neuspeh".

"Moram da priznam da sam strašno razočarana... Pogledajte: pustili su ih da putuju u Brisel, njih šestorica, a ništa im nisu dali, ništa nisu odradili. Ni Bosna nije dobila status kandidata, što je još gore, Severna Makedonija i Albanija nisu dobile pristupne pregovore, a Kosovo nije dobilo viznu liberalizaciju, što je pitanje koje se razvlači već četiri godine", rekla je ona u intervjuu za Euroaktiv.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njenim rečima, ovo je zaista katastrofalan signal i zbog toga je srećan samo Kremlj.

Na pitanje zašto je na samitu propuštena prilika da se Srbiji uputi jasna poruka da treba da se uskladi sa spoljnom politikom EU i sankcijama Rusiji, ona je odgovorila da je tokom nedavne posete Beogradu od civilnog društva saznala da postoji bojazan da ukoliko bi vlast uvela sankcije, da bi EU odustala od demokratskih principa u Srbiji - slobode medija, partijskog pluralizma.

"Pravi argument bi trebalo da bude - ako se ne uskladite sa spoljnom politikom, onda ćemo suspendovati sredstva. Ali, nisam čula da je neko to rekao", navela je.

Kada je reč o inicijativi Otvoren Balkan, Fon Kramon je kazala da ona nije zasnovana na principima, standardima i kriterijumima i ako bismo, kaže, nastavili sa tim, zapravo bismo potkopali proces pristupanja EU zasnovan na zaslugama.

POGREŠNO I DESTIMULATIVNO Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović o nedodeljivanju BIH statusa kandidata za EU!

Stoga je, kazala je, smatra neodrživom.

Naglasila je da je odluka da se Moldaviji i Ukrajini da status kandidata za članstvo u EU veoma "jeftina".

"Ne košta ništa da im se da status kandidata u geopolitički veoma napetoj situaciji", istakla je Fon Kramon Taubadel.

Prema njenim rečima, oni sa statusom kandidata mogu biti u čekaonici zauvek, kao što smo videli kod Turske i Zapadnog Balkana.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar