17°C

Beograd

Photo: youtube printscreen Al Jazeera Balkans

Izvor: TANJUG

ABAZOVIĆ PORUČIO: Temeljni ugovor sa SPC će uskoro biti potpisan

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) obaveza države i da će se to pitanje uskoro rešiti.

- Sve što sam ikad rekao, iza toga stojim i nema nikakvog mrdanja. Temeljni ugovor će biti potpisan u skladu sa Ustavom i zakonom - poručio je Abazović odgovarajući na pitanja šefa Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slavena Radunovića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ABAZOVIĆ PORUČIO: Pozvaću srpskog premijera u Crnu Goru čim bude izabran

Očekuje da se pitanje Temeljnog ugovora uskoro reši i tokom ove nedelje će, kako kaže crnogorski premijer, javnost bit obaveštena o tome.

- Ima li disonantnih tonova? Ima. Ali da li neko želi da ruši vladu zbog toga - to nije moj problem. Dok sam premijer bavim se državnim pitanjima. Ni moja URA me ne interesuje, a i tamo ima disonantnih tonova. Koliko će vlada trajati neka odluči Parlament. Tretiranje ovih tema trebalo bi da se završi na pošten način i da se prelazi na druge teme.

Govoreći o projektu Otvoreni Balkan, Abazović je rekao da to nikako ne sme biti zamena za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio uverenje da će radna grupa koja će se baviti ovim pitanje imati objektivan stav o ovoj regionalnoj inicijativi.

- Da li znate koliko, prema istraživanju Svetske banke, iznosi vreme čekanja svih kamiona na granicama država Zapadnog Balkana u jednoj godini? Iznosi 1.142 godine... A mi hoćemo da budemo konkurentni - predočio je Abazović.

 *Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".

Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar