6°C

Beograd

Photo: Printscreen Youtube RTRS vijesti

Izvor: TANJUG

DODIK PORUČUJE: Ustavni sud BiH je jedna svaštarska institucija koja pokušava u svašta da se upetlja

Republika Srpska ide svojim putem i nastaviće da radi ono što misli da je najbolje za nju, Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom, izjavio je srpski clan Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Prema njegovim rečima, Ustavni sud BiH je jedna svaštarska institucija koja pokušava u svašta da se upetlja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

DOGOVOR JE PROPAO Milorad Dodik oštar nakon prošlonedeljnog samita u Briselu: "Evropski put u BiH potpuno besmislen!"

- Meni to deluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava. Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv Republike Srpske - odmah imaju pravo na sve - rekao je Dodik novinarima u Doboju povodom odluke Ustavnog suda BiH da ukine pojedine odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske i zaključke o vraćanju prenesenih nadležnosti sa BiH na Srpsku.

Dodik je kazao da je cilj Srpske da se sprovede Ustav BiH, a ako on nije sprovodiv onda BiH nema šanse.

Ustavni sud BiH utvrdio je 26. maja da pojedine odredbe akata Narodne skupštine Republike Srpske koje je osporilo 15 poslanika u Predstavnickom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu u skladu sa Ustavom BiH, zbog čega ih je ukinuo.

Ustavni sud BiH utvrdio je da postoji spor u vezi sa donošenjem osporenih odredaba Deklaracije i zaključaka Narodne skupštine RS o vraćanju prenesenih nadležnosti sa BiH na Srpsku u oblasti pravosuđa, odbrane i bezbednosti, indirektnog oporezivanja i drugih pitanja, a odluku je doneo po zahtevu 15 članova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za rešavanje spora između BiH i Republike Srpske.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar