5°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube Arhiva Snimaka

Izvor: Tanjug

Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj Bar-Sutomore! Evo kada kreće noćni voz iz Bara za Beograd!

Nešto posle 15 časova uspostavljen je železnički saobraćaj između Sutomora i Bara, a noćni voz iz Bara za Beograd će krenuti po redu vožnje, saopšteno je iz Železničkog prevoza i Železničke infrastrukture.

Železnički saobraćaj obustavljen juče u 18:43 minuta na delu pruge između stanica Sutomore i Bar, zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge i intervencije vatrogasne službe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Požar se, kažu, velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sami kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosek.

POŽAR U BARU STAVLJEN POD KONROLU: Lakše povređene dve osobe koje su pomagale pri gašenju vatre, Vatrogasci na oprezu

"Ekipe Železničke infrastrukture su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dve protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar celu noć do šest časova jutros", navodi se u saopštenju.

Posle završetka gašenja na pružnom koloseku otpočela je sanacija kojoj pored radnika Železničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima.

Tokom sanacije pruge zamenjeno je 55 pružnih pragova.

"Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore - Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara na terenu što je zahtevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje. Napon je uključen u 15:11 po završetku gašenja požara i uspostavljeno normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar", saopšteno je iz ŽPCG i ŽICG, preneo je portal RTCG.

Utvrđenje visine štete će biti moguće tek po završetku svih potrebnih radova, a prve procene sa terena ukazuje da se radi o velikoj materijalnoj šteti na imovini Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13:14 sati za Zemun, a putnicima je obezbeđena voda i sendviči.

"Noćni voz iz Bara će krenuti, kako kažu, prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vreme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju", navode iz ŽPCG i ŽPCG i zahvaljuju na razumevanju.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar