Izvor: Sputnjik
13.08.2022 u 15:57
0

OGLASILA SE CRNOGORSKA POLICIJA SA NOVIM DETALJIMA MASAKRA: Dva telefonska razgovora ubice sa Cetinja

Uprava policije Crne Gore saopštila je šta se hronološki dešavalo na Cetinju kada je Vuk Borilović počinio nezapamćeni masakr, ubivši 10 ljudi, posle čega je i sam ubijen.

ZAVRŠENA OBDUKCIJA ČUDOVIŠTA SA CETINJA! Pogođen sa najmanje pet metaka!

Policija je navela da je dežurnu službu Odeljenja bezbednosti Cetinje u 15.30 više građana obavestilo da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dva telefonska razgovora ubice sa Cetinja

– Takođe, na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga, nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode – navode iz policije.

Policija navodi da su na lice mesta hitno upućeni raspoloživi policajci, da su prilikom dolaska u blizini naselja Medovina čuli pucnje, vrisku i galamu meštana.

– Istovremeno, videvši ih, osumnjičeni V. B. je upotrebio vatreno oružje prema policijskim službenicima koji su, usled ispunjenosti zakonskih uslova, uzvratili upotrebom vatrenog oružja u cilju onesposobljavanja napadača. Tada je od strane policijskih službenika u pravcu izvršioca teškog krivičnog dela ispaljeno oko 20 projektila – dodaje se u saopštenju.

Razmena vatre sa policijom, ubica ranjen

Ističu i da je prilikom razmene vatre u ovom događaju, jedan policajac ranjen u glavu.

– Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V. B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V. B, shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V. B. Ovo potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao sa V. B. oko 15.50 časova, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V. B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 časova, V. B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti – piše u saopštenju.

Uprava policije pojašnjava da nisu izlazila sa saopštenjima za javnost „iz objektivnih razloga“, odnosno sve dok nesumnjivo nisu bile utvrđene činjenice i posledice u ovom, za crnogorske okolnosti, nezapamćenom slučaju.

Specijalci bili spremni

– Verujemo i da je to bio jedini odgovoran pristup, a posebno imajući u vidu da bi objavljivanje bilo kakvih nedovoljno proverenih informacija, a takvih je imajući u vidu osobenost okolnosti bilo mnogo i mogle su voditi negativnim posledicama. Takođe, odmah po izveštavanju policijskih službenika o okolnostima na licu mesta i lociranja ranjenog počinioca teških krivičnih dela, kao i blokiranja dela područja radi zaštite građana i stvaranja preduslova za delovanje taktičke jedinice, otpočeta je procedura angažovanja specijalne taktičke jedinice (PTJ), a u međuvremenu je nastupila i smrt V. B. I dalje se utvrđuju okolnosti da li je smrt nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja projektila na za sada tačno neutvrđen način od strane građanina. U tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se proveravaju daljim policijsko–tužilačkom aktivnostima – kažu u Upravi policije Crne Gore.

Uprava policije je najavila da će shodno svojim procedurama, u okviru kompletnog utvrđivanja činjenica o ovom slučaju, proveriti i sva postupanja svojih službenika kako bi merodavno utvrdili da li su ona bila u skladu sa zakonom i standardima.

Raniji konflikti nisu prijavljeni

– U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V. B, koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V. B. – saopštava crnogorska policija.

Uprava policije naglašava i „da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu od strane V. B. na porodicu podstanara“.

– U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posledičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda. Uprava policije apeluje na solidarnost i da se ovaj tragični događaj ne zloupotrebljava u javnom životu i na društvenim mrežama, kroz stavljanje u pogrešan ili manipulativan kontekst, jer zlonamerno, netačno i neutemeljeno iznošenje činjenica u odnosu na pojedince, kao i na sled događaja, nije izraz ni poštovanja prema žrtava niti pomaže nadležnim institucijama da sve procedure okončaju u skladu sa zakonom – navode iz policije.

Kako podvlače, „veoma je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, saopštenja i ponašanja da se spreče bilo kakvi povodi za dalje konflikte između porodica, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorenjeni na području Crne Gore“. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter