9°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/DW Fokus

Izvor: Tanjug

Milo Ðukanović smatra da je vreme za nove izbore i da Crna Gora "dobije politički odgovornu, kompetentnu vladu"

Predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović smatra da je vreme za nove izbore i da Crna Gora "dobije politički odgovornu, kompetentnu vladu".

Ðukanović je u Pljevljima, govoreći na svečanosti Saveta mladih DPS-a u tom gradu, rekao da će ta vlada nastaviti da Crnu Goru vodi putem izgradnje građanske države, unapređenja međunacionalnih i međuverskih odnosa i putem dostizanja evropskih sistema vrednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Dakle, vreme je da se u Crnoj Gori na vlasti opet nađe Demokratska partija socijalista sa svojim tradicionalnim koalicionim partnerima", rekao je Ðukanović, prenose Vijesti.

On je dvogodišnji period nakon parlamentarnih izbora nazvao "tegobnim eksperimentom" i ocenio da su to bile godine ozbiljnih gubitaka u ekonomskom i demokratskom razvoju Crne Gore.

Ðukanović je pregovore parlamentarne većine sa parlamentarnih izbora održanih u avgustu 2020. godine nazvao "tragikomičnim pokušajem da se pobegne od izbora".

"Od izbora beže samo oni koji su ubeđeni da će na njima izgubiti", rekao je Ðukanović.

ISPOVEST HRVATSKOG STRANOG PLAĆENIKA VJEKOSLAVA IZ DONBASA: "Nikad više oružje!"

Parlamentarna većina Crne Gore dostavila je predsednici Skupštine Danijeli Ðurović 41 potpis podrške predlogu za pokretanje pred Skupštinom postupka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav, odnosno postupka za razrešenje Ðukanovića, pošto je odbio predlog stare parlamentarne većine da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić.

Odbivši predlog da Lekić bude mandatar, Ðukanović je takođe 20. septembra uputio predsednici Skupštine Danijeli Ðurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar