3°C

Beograd

Photo: Pixabay/Ilustarcija

Izvor: dalmatinski portal

NISAM PLANIRAO NIKOGA DA UBIJEM: U prodavnici IZBO bivšu partnerku, a onda se rasplakao na suđenju!

Suđenje Željku Đ. za teško ubistvo bivše partnerke Vesne P. u jednoj prodavnici u Splitu prošle godine, privedeno je kraju.

On se na ročištu u utorak rasplakao u sudnici i nije hteo da pogleda snimak ubistva. Svedočio je i veštak sudske medicine dr Antonio Alujević koji je rekao da je žrtva u svesnom stanju zadobila 20 ubodnih rana. Psihijatar dr Željko Ključević poručio je kako smatra da je potrebno da Željko Đ. i dalje nastavi sa psihijatrijskim lečenjem jer postoji opasnost da bi u protivnom mogao da počini novo krivično delo.

Kod njega je utvrdio trajne promene ličnosti i uzeo u obzir i okolnosti među kojima je i iskustvo koje je imao nakon što mu je ubijen brat. Obzirom da Željko Đ. tvrdi da se ne seća samog ubistva, Ključević smatra da se radi o disocijativnoj amneziji koja je posledica samog događaja i nema veze s njegovom uračunljivosti pre počinjenja krivičnog dela.

Branilac Jakša Cvitković predložio je novo psihijatrijsko i sudsko-medicinsko veštačenje jer smatra da je ostalo nerazrešeno stanje u kojem je Željko Đ. bio u vreme izvršenja krivičnog dela, ali je to predsednik veća sudija Dinko Mešin odbio.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Željko Đ. je u svojoj odbrani poručio kako je odnos njega i partnerke bio normalan. Tvrdio je kako je njena porodica vršila pritisak na nju jer je bila s njim, a što se tiče noža, rekao je da ga nosi radi zaštite nakon što je u septembru 2021. napadnut.

- Dobio sam 10, 15 udaraca, neki su bili i nogom u glavu. Mnogo godina su hteli da me ubiju - rekao je on i naveo da je sve to uticalo na stanje u kojem se nalazi.

- Nisam rešio ni stambeno pitanje, a to je bio uzrok nesuglasica između mene i Vesne jer mi je prigovarala kako to nisam u stanju da rešim. Rekla mi je i da bi to rešio da sam dobar s njenom porodicom - poručio je i izneo detalje nesuglasica sa porodicom ubijene. Poručio je kako su imali nesuglasice i zbog finansija. Rekao je i da se kaje i da mu je jako žao.

UŽAS U SPLITU: Policija ispred kluba pronašla mladića u LOKVI KRVI!

Rasplakao se, a na pitanje tužiteljke zašto plače rekao je da je emotivan.

- Ja se događaja zaista ne sećam. Nisam planirao nikoga da ubijem. Da sam nekoga hteo da ubijem, onda bih ubio ubicu svog brata, a ne ženu koju sam voleo - rekao je.

U sredu su na redu završni govori stranaka nakon čega će biti poznato i kada će biti objavljena presuda.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar