Izvor: TANJUG
18.11.2022 u 19:25
0

VELIKE POPLAVE U HRVATSKOJ: Mnogi delovi pod vodom, putevi neprohodni (FOTO)

Obilne padavine tokom prošle noći i danas prouzrokovale su velike poplave u Novom Vinodolskom, gde su vatrogasci na terenu i pomažu poplavljenima, zatim u Crikvenici i na severu Krka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog gde se izlila bujica iz korita. Poplavljeni su putevi, na nekima je onemogućen saobraćaj, a na drugima je otežan.

Prema dojavama građana i fotografijama, bujica u Nacionalnom parku Paklenica uništila je stazu staru 90 godina.

Kako je saopštio komandante Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka Goran Grubišić, tekom jutra vatrogasci su primili oko 200 poziva s područja opština Malinske i Dobrinje i do sada su intervenisali sedamdesetak puta.

Najteže je, naovdi se, bilo u središtu Malinske i Vantačićima, kao najnižim tačkama u koje su se slivale bujice.

Oštećene su saobraćajnice u Malinskoj i na području Opštine Dobrinj, gde su poplave najviše štete izazvale u Šilu, Klimnu i Solinama.

Kraljić ističe da se poplave ovakvih razmera nisu dogodile u Malinskoj sigurno proteklih pedesetak godina. Mnogobrojni objekti su poplavljeni, među ostalima, dečji vrtić, zgrada osnovne škole, niz poslovnih prostora na Mrkatu i više od 150 konoba.

Hrvatski hidrometeorološki zavod upozorio je da će i u nastavku dana biti oblačno i kišovito, te da će i dalje lokalno biti obilnih padavina na Jadranu. Najavljeni su pljuskovi sa grmljavinama.

DHMZ je zbog obilnih padavina za danas i sutra izdao upozorenja za skoro celu zemlju.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter