Izvor: Tanjug
01.03.2023 u 15:15
0

ABAZOVIĆ PORUČIO: „Dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu“

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je danas u Skoplju da regionalnom saradnjom, kako je kazao, možemo da kreiramo bolju budućnost građana na Zapadnom Balkanu.

– Prošlost ne možemo da promenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana, istakao Dritan Abazović tokom Drugog ekonomskog foruma koji se održava u Skoplju, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, premijer Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

Dritan Abazović u poseti Europolu: „Da ruka pravde stigne do svih onih koji su radili protivzakonito u prethodnom periodu!“

– Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primenu evropskih normi i standarda, naglasio je Abazović.

Govoreći o regionalnim inicijativama, Abazović je naveo da sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji, a nikako da budu zamena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda.

Ekonomski forum koji se održava u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz sveta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Severnoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire.

Uoči foruma, premijer Abazović se sreo sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a najavljen je susret sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter