Izvor: Happy BSC
28.04.2022 u 07:59
0

AMERIKA JE BRUTALNO ZAPRETILA REPUBLICI SRPSKOJ! Nećemo stajati MIRNO dok rušite BiH, Karen Donfrid izrekla je ozbiljne pretnje

Sjedinjene Države ne nastoje da ukinu Republiku Srpsku, ali neće stajati po strani dok sadašnje rukovodstvo Republike Srpske nastoji da razbije državu, poručila je pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid u Tviter objavi Ambasade SAD u Sarajevu.

Ona je istakla da SAD daju podršku Bosni i Hercegovini, njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnom karakteru i žele da to bude funkcionalna, efikasna i odgovorna država u kojoj lideri svih stranaka deluju časno i pošteno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je rekla kako SAD daje podršku Bosni i Hercegovini, njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničnom karakteru.

KOSOVO NIJE UCENJIVALO SRBIJU! PRIŠTINA NEKA SE NE BOJI NATO JE TU! Karen Donfrid prenela zastrašujuću poruku Amerike Beogradu

„SAD žele da BiH bude funkcionalna, efikasna i odgovorna država u kojoj lideri svih stranaka deluju časno i pošteno. Takođe želimo i da entiteti unutar BiH budu funkcionalni, efikasni i odgovorni i da građanima omoguće demokratsku i prosperitetnu budućnost. To znači da se BiH mora ponovo fokusirati na vraćanje funkcionalnosti državnim institucijama i na reforme koje su potrebne kako bi zemlja napredovala na svom evroatlantskom putu“, izjavila je Donfrid, prenosi RSE.

U obraćanju je navela I da lideri na svim nivoima vlasti „imaju odgovornost da u vlasti osiguraju inkluzivnost uz poštovanje svih građana BiH“, te da rade zajedno kako bi „podržali reforme i investicije od kojih će svi imati koristi“.

„Sjedinjene Države će i dalje pozivati na odgovornost sve lidere po pitanjima korupcije ili destabilizirajućeg delovanja koje predstavlja pretnju stabilnosti ove zemlje i njenoj evroatlantskoj budućnosti“, rekla je Donfrid.

Govoreći o predstojećim izborima u BiH, kazala je kako „ne postoji ni pravni, ni tehnički ni politički razlog“ za odlaganje izbora u BiH, te da to pravo mora biti osigurano građanima.

„Politički lideri u BiH se sada moraju fokusirati na oktobarske izbore, te ispuniti svoju ustavnu obavezu za finansiranje o održavanje pravovremenih transparentnih izbora“, navela je.

Donfrid je kazala da je tokom sastanka sa predstavnicima vlasti u Sarajevu istakla da su „bojkotovanje, blokade i pokušaji podrivanja države destabilizirajući i opasni i da s time treba prestati“.

Prema njenim rečima, razgovarali su i o agresiji Rusije na Ukrajinu.

„SAD cene činjenicu da su se zemlje Zapadnog Balkana, uključujući BiH, pridružile demokratijama širom sveta u osudi brutalnog ruskog rata protiv Ukrajine. Ova ničim izazvana agresija protiv jedne suverene zemlje pokazala je koliko je hitrno da delujemo kako bi pomogli svim zemljama Zapadnog Balkana da postignu pun napredak u sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se ostvarile njihove težnje ka integrisanju u evroatlantske institucije“, istakla je.

Donfrid je naglasila kako joj je ovo bila prva poseta u ovoj funkciji Zapadnom Balkanu.

Uoči posete Bosni i Hercegovini boravila je na Kosovu i Srbiji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter