Izvor: Tanjug
30.05.2023 u 15:38
2

DVA BOMBARDERA SAD NADLETALA BiH: DODIK PROTESTUJE

Dva lanser bombardera Vazdušnih snaga SAD "B-1B" izvršili su danas niski prelet iznad gradova u BiH.

Kako je ranije rečeno iz Ambasade SAD, prelet aviona je znak trajne posvećenosti SAD suverenitetu, teritorijanom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

– Obeležavamo trajnu vezu između SAD i BiH. Prelet pokazuje našu posvećenost izgradnji snažnih bilateralnih odnosa i dokaz je naših zajedničkih vrednosti i ciljeva. Saradnjom i razumevanjem gradimo put ka budućnosti mira, sigurnosti i prosperiteta u regionu – saopštio je general Džejms Heker, pripadnik Vazdušnih snaga SAD i komandant američkih vazdušnih baza u Evropi, vazdušnih snaga u Africi i Zajedničke vazdušne komande NATO.

RUSI DIGLI TUPOLJEVE: Ministarstvo saopštilo da su napadnuti centri u Ukrajini gde su pripremani „teroristički napadi na Rusiju“

Avion B-1B je teški bombarder velikog dometa, koji od svih letelica u avijaciji može da nosi najveći konvencionalni teret navođenih i nenavođenih projektila. Navedeno je da su ove letelice u stanju da brzo ispuste ogromne količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv bilo kojeg neprijatelja, bilo gde u svetu, u bilo koje vreme.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nijedan suvereni nadležni organ u BiH – Predsedništvo i Savet ministara, nije doneo odluku o preletu američkih aviona iznad BiH. Dodik je u Banjaluci rekao da ministar odbrane u Savetu ministara Zukan Helez ne može da donese takvu odluku bez saglasnosti njegova dva zamenika, ističući da to onda pokazuje koliko Amerikanci poštuju teritorijalni integritet BiH.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DVA BOMBARDERA SAD NADLETALA BiH: DODIK PROTESTUJE”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter