Izvor: Tanjug
20.05.2023 u 21:34
0

ČESTITKE SA SVIH STRANA: Milatoviću na početku mandata čestitali Si Đinping, Varhelji, papa Franja

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je danas Jakovu Milatoviću izbor za predsednika Crne Gore, a čestitke su, pored ostalih, uputili i komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji i papa Franja.

„Kina i Crna Gora uvek su se uzajamno poštovale i verovale jedna drugoj”, poručio je kineski predsednik.
Si je dodao da pridaje veliku važnost razvoju odnosa Kine i Crne Gore.

SADA I ZVANIČNO: Milatovića sutra preuzima dužnost predsednika Crne Gore

“Spreman sam da radim sa predsednikom Milatovićem na promovisanju prijateljstva dve zemlje, jačanju razmene iskustava u upravljanju zemljom i poboljšanju razvoja bilateralnih odnosa u korist naroda dve zemlje”, naveo je Si u čestitki koja je medijima dostavljena iz kineske ambasade u Podgorici.

Varhelji je u svojoj čestitki Milatoviću naglasio je da se raduje obnavljanju pristupnog procesa Crne Gore Evropskoj uniji.

“Srdačne čestitke i najbolje želje Crnoj Gori povodom predsedničke inauguracije Jakova Milatovića! Radujem se revitalizaciji procesa pristupanja Crne Gore. Krajnje je vreme da zajedno radimo na postizanju dugo očekivanih rezultata”, napisao je Varhelji na Tviteru.

Poglavar rimokatoličke crkve čestitao je početak mandata novoizbranom crnogorskom predsedniku Jakovu Milatoviću.

„Ekscelencijo, sa zadovoljstvom Vam izražavam moje najsrdačnije čestitke povodom početka Vašega mandata predsednika Crne Gore, obećavajući istovremeno moje molitve da Vam Bog podari snagu i mudrost u Vašem služenju za opšte dobro i pozivam na Vas i na ovaj ljubljeni narod obilje milosti od gospoda“, saopštio je papa.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter