Izvor: Tanjug
20.01.2023 u 19:58
0

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore predalo je optužnicu protiv 18 okrivljenih, uključujući Radoja Zvicera za krivično delo teško ubistvo putem podstrekivanja!

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore predalo je danas Specijalnom odeljenju za suđenje za organizovani kriminal, korupciju, terorizam i ratne zločine Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv 18 okrivljenih, uključujući Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana, za krivično delo teško ubistvo putem podstrekivanja.

SDT ih tereti za pripremu ubistva Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića, objavila je RTCG.

To je još jedna optužnica protiv Zvicera, imajući u vidu da je početkom januara on optužen i za krivična dela u vezi s opojnim drogama, krijumčarenjem, članstvom u kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenim držanjem oružja, u predmetu u kojem su optuženi, između ostalih, i Petar Lazović i Ljubo Milović. U saopštenju, koje je potpisao portparol SDT-a Vukas Radonjić, navodi se da su tokom istrage prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni Radoje Zvicer i Milan Vujotić u Crnoj Gori i na treritoriji drugih država Evrope 2020. godine organizovali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali ostali okrivljeni i druga nepoznata lica, između ostalog i u cilju vršenja krivičnog dela teškog ubistva Jovana Vukotića za vreme njegovog boravka u pritvoru, kao i Jovana Jovanovića u Kotoru iz osvete.

ABAZOVIĆ POSLE SASTANKA SA LAJČAKOM: „EU glavni spoljnopolitički prioritet države, Crna Gora ostaje na pravom putu“ (FOTO)

U optužnici je predloženo da se okrivljenima V.L, I.T, M.K, M.Č, M.J. i D.R. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z, M.V, D.K, D.B, S.K, F.K, R.Ž. i S.J. sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni dostupni organima krivičnog postupka, jer se nalaze na izdržavanju kazne, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter