Izvor: Tanjug
23.01.2023 u 22:17
0

CVIJANOVIĆ U POSETI MAĐARSKOJ: Budimpešta razume situaciju u BiH

Predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Mađarskoj sa predsednicom te zemlje Katalin Novak i tom prilikom izjavila da Budimpešta razume situaciju u BiH i na Zapadnom Balkanu.

-Vaš prijateljski odnos se duboko ceni i zahvalni smo za političko razumevanje koje pokazujete prema celom našem prostoru. Danas u Evropskoj uniji ne prepoznajemo previše onih koji razumeju sve procese koji se dešavaju na Zapadnom Balkanu -rekla je Cvijanović.

OSMORO HRVATSKIH DRŽAVLJANA OPTUŽENO ZA TRGOVINU AFRIČKOM DECOM: Tvrde da nisu krivi, pušteni da se brane sa slobode (FOTO)

Predsednica Mađarske je izjavila da želi jaču evropsku perspektivu BiH „zbog političkih i ekonomskih, ali i bezbednosnih razloga.“

Prema rečima Novak, Zapadni Balkan je ključ budućnosti Evrope.

-Da li će Zapadni Balkan biti u narednim decenijama unutar ili van Evropske unije, to će umnogome da utiče i na razvoj same EU. Smatram da je mesto Zapadnog Balkana unutar EU i u tome Mađarska želi da ima ključnu ulogu -zaključila je Katalin Novak.

Na dnevnom redu sastanka su bila i ekonomska i privredna saradnja Mađarske i BiH.

U okviru ove posete, Cvijanovićeva će se sastati i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter