Izvor: tanjug
07.08.2022 u 10:02
0

DAN KADA JE SMRT PRESRELA ŽIVOT: Pomen poginulim Srbima na Petrovačkoj cesti

Na današnji dan, 7. avgusta 1995. godine, hrvatski „migovi“ bombardovali su kolonu srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti, a u mestu Janjile biće služen parastos tim povodom.

ZLOČIN NA PETROVAČKOJ CESTI JEDAN JE OD NAJUŽASNIJIH: Ministar Vulin zahteva pravdu za ubijenu srpsku decu

Stradalo je 10 civila, među kojima četvoro dece, a na desetine ljudi je povređeno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U mestu Janjile na Petrovačkoj cesti danas će biti služen parastos i položeni venci kod spomen-krsta, gde je hrvatska avijacija pre 27 godina u okviru zločinačke akcije „Oluja“ bombardovala srpske izbegličke kolone, prenose mediji. 

Predstavnici Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“ posetiće u Driniću i spomen-sobu poginulima na Petrovačkoj cesti.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za ratne zločine, koja je podignuta zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva tokom „Oluje“.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda je optužnicu potvrdilo na sednici održanoj 3. juna.

Optužnica je podignuta protiv Vladimira Mikca i drugih zbog izvršenja krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, saopštio je Viši sud.

Srpsko tužilaštvo predložilo je da se optuženima sudi u odsustvu, jer protok vremena daje dovoljno razloga za sumnju da će Hrvatska ili Bosna i Hercegovina pokrenuti krivične postupke protiv odgovornih za stradanje civila 7. i 8. avgusta 1995.

Trinaestoro srpskih civila, od kojih šestoro dece, poginulo je u dva dana, u izbegličkoj koloni koja je već napustila Hrvatsku i prešla na teritoriju BiH.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter