Izvor:
02.03.2017 u 01:43
0

DIPLOMATE ŠOKIRANE ODLUKOM IVANOVA: Svet će oštro reagovati!

Predstavnici diplomatskog kora pažljivo su pratili govor makedonskog predsednika Đorđa Ivanova, koji je odlučio da ne dodeli mandat za formiranje nove vlade "čoveku ili partiji koji ima platformu za urušivanje suvereniteta, integriteta i samostalnosti Makedonije", i šokirani su tom odlukom.

Ambasadori i predstavnici međunarodne zajednice su veoma iznenađeni i šokirani odlukom Ivanova, posebno nakon apela za neodložno i brzo formiranje vlade sa širokom političkom podrškom, piše "Meta".

U ambasadama tvrde da su u kontaktu sa ministarstvima spoljnih poslova matičnih zemalja, i da se u toku dana ili najkasnije sutra, očekuje reakcija.

Ivanov je u svom obraćanju, takođe, pozvao međunarodnu zajednicu, da kao što ne osuđuje platformu albanskih partija, za koje je rekao da predstavljaju mešanje u unutrašnje poslove i redifisanje jedinstva Makedonije, tako sada "treba da se uzdrže od nametanja rešenje koje je nacionalni interes".

Izvor: slobodenpecat.mk, kurir.rs
Foto: Twitter/Macedonia_en

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter