Izvor: Tanjug
31.05.2023 u 18:55
0

DODIK BEZ DILEME: „Nema tog Srbina kojeg sud u Hagu ne bi osudio“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da “Ne postoji Srbin kojeg Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu neće osuditi“, pa tako i bivše zvaničnike Službe državne bezbednosti Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića koji su danas osuđeni na zatvorske kazne od po 15 godina.

DVA BOMBARDERA SAD NADLETALA BiH: DODIK PROTESTUJE

– Njihova presuda apsolutno govori da je dužina trajanja izrečene kazne identična činjenici da nisu imali dokaza i da su tražili vremenski prostor da bi 15 godina kazne bilo isto kao njihov boravak u Hagu. To znači da njih dvojica ne mogu da tuže Tribunal i naplate odštetu, rekao je Dodik.

On je ocenio da pomirenje na prostoru bivše Jugoslavije nije uspostavljeno haškim presudama, kao i da ubice Srba nisu podvrgnute pravdi.

– Njihova ranija odluka da vojno i političko rukovodstvo Srba u Srpskoj i Srbiji dovedu u Hag i osude verovatno se sada završava. Nisu imali nikave činjenice u navedenom predmetu, kao ni protiv Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić i mnogo čega drugoga. Šta je Momčilo Krajišnik uradio, koga je ubio, i radi svega naravno da trpimo, rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter