Izvor: Tanjug
01.05.2023 u 13:18
3

„UBIJANJE CIVILA NIJE POBEDA“: Dodik o „BLJESKU“

U Gradišci je obeležeo 28 godina od egzodusa Srba iz zapadne Slavonije u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji Bljesak, u kojoj je poginulo 283 ljudi srpske nacionalnosti, od kojih 114 civila, među njima 56 žena i 11 dece do 14 godina. Kod Spomen-obeležja poginulim srpskim civilima i vojnicima iz Zapadne Slavonije, služen je parastos i položeni venci.

Obeležavanju je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je poručio da ubijanje civila i granatiranje izbegličkih kolona ne može biti pobeda, kako to predstavlja druga strana dok se Srbi sećaju svojih poginulih.

„ZSO NEĆE BITI NOVA REPUBLIKA SRPSKA“: Kurti poručuje Beogradu

Dodik je podsetio da sve dok se Srbi sećaju svojih poginulih u ratovima devedesetih godina, na drugoj strani te akcije slave kao pobedu. „Ne može pobeda biti ubijanje civila na kućnom pragu kao ni granatiranje izbegličkih kolona“, rekao je Dodik danas u Gradišci.

On je podsetio da se i u Srbiji sećaju ovog stradalničkog datuma, te da se tim povodom jutros čuo sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Dodik je rekao i da će se regulisati status pripadnika Vojske Republike Srpske Krajine.

Srbi moraju i dalje da se bore za istinu i pravdu i jasno kažu da su slobodarski narod koji se kroz celu svoju istoriju borio za slobodu, očuvanje svog identiteta i opstanak na prostorima na kojima vekovima živi, poručio je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Hrvatske snage prvog maja 1995. godine napale su teritoriju zapadne Slavonije koja je bila pod zaštitom Ujedinjenih nacija i izvršile etničko čišćenje Srba. Proterano je najmanje15.000 Srba. Za ove zločine, do danas, niko nije odgovarao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„UBIJANJE CIVILA NIJE POBEDA“: Dodik o „BLJESKU“”

  1. Jesmo vas razbucali,mogli klati i ubijati nenaoruzano civilno stanovnistvo,cim smo se malo naoruzali nigdje hrabrog srbina,bili i ostali jad i bjeda.Pocmite jos jedan rat ostat ce vas taman toliko da stanete pod jednu sljivu,kako vam je tarabic i prorekao.

    0
    0
    Odgovori
  2. @Anonimni glavno da vi niste činili zločine i niste ubijali civile, nema nevinih u ratu, ne želi nikom zlo…jedino ako nisi i sam zlo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter