Izvor: Tanjug
08.04.2022 u 15:40
0

Dodik podneo krivičnu prijavu protiv Turkovićeve i Alkalaj

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik podneo je danas krivičnu prijavu protiv ministra inostranih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković i ambasadora BiH u UN Svena Alkalaja, javila je Srna.

Pozivajući se na svoja saznanja, agencija navodi da je Dodik krivičnu prijavu podneo zbog postojanja osnova sumnje da su Turkovićeva i Alkalaj zloupotrebili službeni položaj i ovlašćenja u nameri da drugom nanesu štetu i teže povrede prava drugog tako što su postupali protivno Ustavu koji predviđa da je Predsedništvo BiH nadležno za vođenje spoljne politike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U krivicnoj prijavi se navodi da je Turkovićeva juče samoinicijativno, neovlašteno i bez odluke Predsedništva BiH dala nalog Alkalaju da na sednici Generalne skupštine UN podrži inicijativu za suspenziju Ruske Federacije iz Saveta za ljudska prava UN.

„Zloupotrebom položaja i ovlaštenja nanesena je šteta i drugom, u ovom slučaju Republici Srpskoj jer je usled nezakonitog delovanja Turkovićeve i Alkalaja Republika Srpska sprečena da u konkretnom slučaju učestvuje putem svog predstavnika koji se bira sa teritorije Srpske u raspravljanju i odlučivanju o ovom važnom i konkretnom pitanju spoljne politike“, naveo je Dodik.

Ovakvim postupkom su, istakao je, naneli štetu i time povredili prava članova Predsedništva BiH, kao i pravo srpskog člana Predsedništva da ostvaruje svoja prava iz nadležnosti kako je to pripsano članom V 3 a Ustava BiH čime su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz Člana 220 Krivičnog zakona BiH.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter