Izvor: Tanjug
04.03.2023 u 19:01
0

DODIK PORUČIO: „Petrič će jednom morati da odgovara za kršenje međunarodnog sporazuma“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je nekadašnji visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič kršio međunarodne sporazume, što je krivično delo i da prestupnik poput njega ne bi trebalo da drži lekciju bilo kome.

Povodom Petričeve izjave da su svi za to da Zajednica srpskih opština na KiM bude udruženje koje nema ni izvršnu, ni zakonodavnu vlast i koja nije vrsta Republike Srpske sa kojom imaju „loše iskustvo“, Dodik je za Srnu rekao da Srpska ima užasno iskustvo sa Petričem, koji je kako onda tako i sada u funkciji poništavanja srpskih nacionalnih interesa.

Milorad Dodik oštar: „Današnja odluka Ustavnog suda je sramna i nepravedna. To sve govori da ne znaju šta rade, ali mi znamo!“

-Žao mi je što njegova sećanja na Republiku Srpsku nisu traumatičnija od ovih koje opisuje, jer takav međunarodni nasilnik nije bolјe ni zaslužio. Sugerisanje kom taboru bi trebalo da se povinuje Srbija i region Balkana je refleks kolonijalnog upravnika koji ovaj region i pristup njemu vidi kroz ono šta je radio u BiH kao visoki predstavnik- rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Petrič pionir ozbilјne devastacije Dejtonskog mirovnog sporazuma, kršenja Ustava BiH i ozbilјnog pravnog nasilјa zbog koga će jednom odgovarati.

DODIK ODGOVORIO VIOLI FON KRAMON: „Nećemo da trpimo uvrede privremenih vlasti u Prištini“

-Kršenje međunarodnih sporazuma je krivično delo i prestupnici poput Petriča ne bi trebalo da drže lekcije bilo kome. Što se tiče Zajednice srpskih opština to nije udruženje građana kako Petrič sugeriše. Prema Briselskom sporazumu, Zajednica srpskih opština po funkcionalnosti mora da odražava interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji -rekao je Dodik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter