Izvor: Happy BSC
06.05.2022 u 07:25
0

HRVATI SE SMEJU SRBIMA I VREĐAJU SRBIJU! Zagreb je upravo doneo za Beograd BOLNU odluku o Nikoli Tesli

U julu počinje masovno štampanje „hrvatskog“ evra kako bi sve bilo spremno do 1. januara kada se očekuje uvođenje evropskog novca.

Nakon ponovljenog konkursa za dizajn kovanica Hrvatska narodna banka objavila je da će izrada novca biti organizovana u tri smene, a uskoro će biti izrađeno milion „test“ kovanica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Tako je sada izvesno da na „hrvatskom“ evru ostaje Nikola Tesla koji će biti na kovanicama od 50, 20 i 10 centi. Na kovanici od jednog evra je kuna, na dva evra je geografska karta Hrvatske, a na kovanicama od pet, dva i jednog centa su slova HR ispisana na glagoljici dok su na svim kovanicama elementi šahovnice.

Mislim i da su karta Hrvatske, kuna, Nikola Tesla i glagoljica jako dobro izabrani i da će Hrvatska na taj način biti prepoznata – tvrdi premijer Andrej Plenković.

Rasprave o Tesli i evru više u Hrvatskoj i nema iako nikada do kraja nije razjašnjeno zašto je naučnik izabran da bude „simbol hrvatske državnosti“. A na kritike da se time sprovodi njegovo „prisvajanje“ hrvatski političari su jednostavno – ćutali.

Rečeno je samo to da je sprovedena anketa među građanima koji su predlagali koga predstaviti na evru i da je Tesla dobio podršku 2.599 građana i to dvostruko više od drugoplasiranog Ruđera Boškovića.

Za neke je izbor Tesle bio i novi pokušaj da se izbriše sećanje na rušenje njegovog spomenika u Lici i da je zbog svog srpskog porekla smatran nepodobnim. Kada je reč o kuni, koja se na novčanicama našla u vremenu NDH, politički analitičar Žarko Puhovski kaže da se raduje što će se Hrvatska uvođenjem evra rešiti zadnjeg pravog ustaškog simbola.

Za njega je kuna i više simbol ustaštva od pozdrava „Za dom spremni“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter