Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 08:23
0

HRVATI UHAPŠENI U ZAMBIJI PONOVO PRED SUDOM: Podignuta nova optužnica protiv četiri bračna para za trgovinu decom

Hrvatima koji su u petak ponovo uhapšeni u Zambiji, na sudu je u nedelju pročitana nova optužnica kojom se terete za trgovinu decom.

Četiri hrvatska para su se nakon pročitane optužnice izjasnila da nisu krivi za delo koje im se stavlja na teret.

Nova optužnica protiv osam državljana Hrvatske ponovo se odnosi na pokušaj trgovine decom iz Konga na teritoriju Zambije, ali uz Hrvate optužnicom se tereti i jedna žena zaposlena u službi za imigracije Zambije.

NOVA OPTUŽNICA PROTIV HRVATA U ZAMBIJI: Pušteni na slobodu pa opet uhapšeni zbog KRIJUMČARENJA DECE!

Reč je o visoko rangiranoj zambijskoj državnoj službenici Ndoli Gloriji Sakulengi (36) iz Kapomba koja je sa osmoro Hrvata optužena za trgovinu decom.

Lokalni mediji su preneli da je do novog hapšenja Hrvata u Zambiji došlo nakon anonimne dojave iz Hrvatske, a portal Index.hr podseća da je bivši saborski zastupnik Ivan Pernar među onima koji već danima sprovode hajku na Hrvate uhapšene u Zambiji.

On se na Fejsbuku pohvalio da je i sam nekoliko puta prijavio četiri hrvatska para, a objavio je i poruke koje je slao zambijskim vlastima i policiji.

U jednoj od Pernarovih poruka se navodi da je jedan od uhapšenih Hrvata trans-seksualna osoba i da zbog toga „ne može da usvoji decu iz DR Kongo“.

Uhapšeni Hrvati će se u utorak ponovo pojaviti pred sudom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter