Izvor: Novosti.rs/Sputnjik
04.02.2023 u 16:45
0

INCIDENT NA GRANICI SA BUGARSKOM: Napadnuti policajci Severne Makedonije, zahuktava se spor dve zemlje!

U međuvremenu, bugarska delegacija koju je predvodio ministar unutrašnjih poslova Ivan Demirdžiev položila je cveće na grob Goce Delčeva, na komemoraciji u crkvi „Svetog Spasa“.

OKO 12.45 sati na graničnom prelazu Deve Bair između Bugarske i Severne Makedonije došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane troje bugarskih državljana, saopštio je danas MUP Severne Makedonije.

Severna Makedonija danas preuzima predsedavanje OEBS-om

G. Z. (35), A. H. (50) i R. H. (54), bugarski državljani koji su se prvo verbalno, grubo i nedolično ponašali prema policajcima i izgovarali najpogrdnije reči, a potom pokušali da fizički nasrnu na njih su privedeni, saopštilo je Ministarstvo, prenela je Telma.

U međuvremenu, bugarska delegacija koju je predvodio ministar unutrašnjih poslova Ivan Demirdžiev položila je cveće na grob Goce Delčeva, na komemoraciji u crkvi „Svetog Spasa“.

U delegaciji su bili ministar zdravlja Bugarske Asen Medžidijev i zamenik ministra unutrašnjih poslova Vencislav Katinov.

– Zadovoljan sam organizacijom manifestacije i čast mi je što sam ovde sa bugarskom delegacijom da odam počast velikom Goce Delčevu. Nema razloga za provokacije. Moramo da idemo napred, a to je ujedinjena Evropa, kojoj je potrebna stabilnost. Dužni smo da gradimo bezbednost i stabilnost između naroda dve zemlje. Nismo došli da pravimo provokacije, već da pokažemo poštovanje, komšije smo i dobrosusedstvo treba da se nastavi. Nadam se da će svi bugarski građani koji su otišli u Skoplje moći da dođu u hram Svetog Spasa – rekao je Demirdžijev.

On je izrazio žaljenje što su stotine bugarskih državljana morali da čekaju nekoliko sati na graničnom prelazu Deve Bair jer je nestalo struje i dodao da će u ponedeljak donirati tri generatora struje, kako se ovakvi problemi ne bi ponovili.

Demirdžijev je lično zamolio Kostadina Kostadinova, predsednika stranke Preporod i bugarskog poslanika Angela Džambaskog iz grupe Evropskih konzervativaca i reformista da danas ne posećuju Skoplje, kako bi se, kako je rekao, izbegli sukobi i izrazio zadovoljstvo što su ga poslušali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter